Hotdog tilbehør – opskrift på syltede rødløg, agurker og sprøde løg

Selvom hotdogs indgår i kategorien junkfood, kan det nu godt gøres temmelig lækkert, hvis du spørger mig
Hvis der er kræset lidt for brød, pølse og tilbehør kan det være en helt skøn mundfuld og herhjemme måtte det gerne være på menuen ofte, hvis det stod til de 3 drenge 🙂
Papbrød og seje pølser er dog ikke lige mig, så når det endelig kommer på menuen indimellem, så laver jeg det helst selv. Selvom det kan virke som et stort projekt, så tager det højest 3-4 timers planlægning i forvejen og det meste af det er hæve- og nedkølingstid.
Opskriften på hotdogbrød er lige her, opskriften på hjemmelavet ketchup finder du her og nu vil jeg dele mine opskrifter på sprøde løg, syltede rødløg og hurtig syltede agurker.
Syltede rødløg
Du skal bruge: (til et glas)
2 rødløg
2 dl eddike
1/2 dl sukker
lidt peberkorn
2 laurbærblade
Sådan gør du:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Bland sukker og eddike i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst. Hæld eddikeblandingen over løgene i et glas, put peberkorn og laurbærblade i, put låg på og sæt løgene på køl.
Hvis du har tid kan det anbefales at lave løgene dagen i forvejen så de kan nå at trække godt og grundigt 🙂
Lyn syltede agurker
Du skal bruge:
1/2 (øko) agurk
1 tsk fint salt
1/2 dl eddike (jeg bruger æblecidereddike)
1/2 dl sukker
1 dl vand
Sådan gør du:
Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Bland agurkeskiver og fint salt i en skål og lad det trække ca. 15 minutter. Saltet trækker vandet ud af agurkerne, så de bliver ekstra sprøde.
Når agurkeskiverne har trukket, skylles de under rindende vand, så saltet kommer af.
Bland eddike, sukker og vand i et glas og opløs sukkeret i blandingen.
Put agurkeskiverne i glasset. Hvis ikke skiverne er dækket af væsken puttes lidt mere vand i glasset. Sæt glasset på køl indtil servering
Sprøde løg
Du skal bruge:
1 løg
1 spsk mel (jeg bruger speltmel, men hvedemel er også super til)
Vindruekerneolie til stegning
Sådan gør du:
Pil løget og skær det i tynde skiver. Adskil ringene og put dem i en frysepose sammen med melet. Ryst posen så melet fordeler sig på alle løgringene.
Hæld vindruekerneolie i en lille gryde eller sauterpande så det når ca. 1 cm. op af siden. Varm olien op. Tjek om olien er varm nok ved at putte en løgring ned i olien. Hvis den begynder at syde er olien klar.
Put løgringe ned i olien, fordel dem i et lag. Lad dem stege til de er gyldne, vend dem evt. undervejs. Tag ringene op med en madpincet og lad dem trække på fedtsugende papir eller køkkenrulle. Fortsæt stegningen til alle løgringe er stegt
Drys ringene med lidt salt og put dem i en skål. De smager allerbedst frisklavede, så lav dem evt. mens hotdogbrødene bager i ovnen og pølserne steger på panden.
Bon appetit! 🙂
Kan man bruge andet end vindruekerneolie til de stegte løg?