Æble Brombær kage med crumble

I søndags kastede jeg mig ud i et forsøg.. Min fryser har maven fuld af brombær, som mine forældre plukkede til mig i sommers.
Jeg tænkte at min mor kunne trænge til lidt energi og da vi havde en aftale med dem om at drengene og jeg kom forbi for at se morfars “hul i hovedet”, så var det jo perfekt timing at få en kage i ovnen – igen 😉
Jeg tog udgangspunkt i denne lækre æblekage opskrift. Tilføjede en god portion brombær og vupti – en lækkerskøn, luftig, syrligsød eftermiddagslækkerbisken. Uhm!
Og så smager den lidt af sommer og det er da ikke de værste minder at få på tungen vel?
Som lovet i går, får I opskriften her. Den er godkendt herfra, både af voksne og børn 😉
Det skal du bruge
3 små eller 2 store æbler (gerne danske, økologiske)
1/2 spsk. sukker
1 tsk. vanillepulver
1 spsk. citronsaft
125 gr. smør
90 gr. sukker
180 gr. mel
1 tsk. bagepulver
50 gr. marcipan
1,25 dl. mælk
Til crumblen
35 gr. smør
35 gr. sukker
60 gr. havregryn
1 tsk vanillepulver
20 gr. marcipan
Tilbehør
Creme Fraiche, flødeskum, skyr eller lignende, evt. rørt op med lidt vanillepulver
Sådan gør du
Så skal crumblen laves. Smuldr alle ingredienser sammen til en masse a la revet ost. Fordel crumblen oven på det øverste lag bær.
Den smager for øvrigt også skønt dagen derpå 🙂
Her står den, udover arbejde, på 1. jordemoderbesøg, som jeg er meget spændt på 🙂
Jeg kunne godt have ønsket der var lidt billeder under bagningen – men den smagte virkelig dejlig 😊