Lækre burgerboller med spelt

Toast på den hjemmelavede måde

03010204

Stort set alle hverdage er lig med travle dage i vores lille familie. Udover skole, børnehave, fritidsordning, gymnastik, fodbold, legeaftaler, fødselsdage, hente/bringe osv. skal der også gøres tid til madlavning, hygge og afslapning.
Noget af en balancegang synes jeg og sådan vil det nok være mange år fremover, så det er med at finde nogle gode, holdbare vaner.

Egentlig ville jeg ønske at jeg havde et par timer til at lave aftensmad hver dag, men det er jo utopi.
Jeg kan derfor sagtens finde på at servere rugbrødsmadder indimellem. Eller risengrød, der mere eller mindre passer sig selv, men dog kræver at man er hjemme til at røre lidt fra tid til anden.
I går aftes stod menuen på hjemmelavet toast, med en god skinke, hjemmelavet ketchup, sennep og lækker ost imellem. Ikke en særlig sund og nærende menu umiddelbart, men jeg bagte selv brødet (eller det bager faktisk næsten sig selv), så jeg kan servere toast med lidt bedre samvittighed 🙂 Og når William så siger “Mor, dine toast er de bedste i verden” så bliver jeg bare glad og glemmer den snert af dårlig samvittighed jeg måtte have.

Og så serverer jeg gerne en god råkost af æble, rødbede og gulerod on the side, for det er også en populær spise herhjemme.

Opskriften jeg bruger til at bage toastbrød finder du lige her og er et helt almindeligt speltbrød

Hvad er på menuen hos jer på de travle dage hvor maden skal stå på bordet indenfor 15 minutter – helst?

2 kommentarer

 • Katja Astrup

  Elsker toast og lavede 16 stk i sidste uge og smed i fryseren, så er der til dage hvor børnene kommer hjem og lige har brug for mad inden de smutter til sport. Jeg køber dog de grove toastbrød fra levebrød ;0)
  På hurtige aftensmaddage laver jeg tit tomatsovs med løg, hvidløg og basilikum hvortil vi får fyldt købe tortillini :0) ellers er jeg ikke bange for at smække rugbrød på bordet og børnene er vilde hvis der er lun fiskefilet og deller til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Her sker det også at der serveres toast, rugbrøds madder og suppe med kød og melboller.
  Så er livet bare nogle dage og så er der dage som i dag hvor jeg er tidligt hjemme, så laver jeg en ret som jeg laver dobbelt portion af, så der er ti imorgen, hvor jeg først har sent fri og hvor jeg så ikke behøver at stå i køkkenet i flere timer.
  Og jeg har det fint med det – har en pige der elsker supper og kødbollerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre burgerboller med spelt