Nicolas Vahé Give Away i samarbejde med designfavoritter

En sikker vinder – Blåbær/brombærmåne

Blåbær/brombærmåne med marcipan <3

Denne kage har jeg efterhånden lavet en hel del gange. Blandt andet til Sigurds fødselsdag, forklædt som maskinarbejdskrater, til kollegatur med Anders sidste weekend og til min 30 års fødselsdag.

Den har været en sikker vinder hver gange!

Da jeg bagte den til min lillebrors arbejde sammen med en chokoladekage gik alle mændene efter chokoladekagen, indtil rygtet gik om at den med bær var virkelig lækker og pludselig blev chokoladekagen overhalet indenom og alle mænd var omvendt til bærkage! ;o)

Sidenhen har mange mænd, der ellers proklamerer på forhånd at de ikke er til bærkager, erklæret deres kærlighed til den. Den er lækkert svampet og smager bare skønt!

Og så kan den, by the way, sagtens bages dagen i forvejen og overnatte i køleskabet. Et kæmpe plus hvis du spørger mig, for indimellem er det bare rart at have mulighed for at være i god tid :o)

Kagen er inspireret af én fra The Food Club. Jeg har tilføjet en del flere bær, for jeg synes bestemt ikke det gør noget at man også kan smage bærrene. Min version ser sådan ud:

Du skal bruge:
150 g blødt smør
150 g marcipan
100 g rørsukker
1/2 tsk vanillepulver
4 (øko)æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
175 g (frosne) bær, jeg bruger blåbær og brombær

Som topping bruger jeg enten lidt smeltet chokolade, hakkede nødder eller friske bær.
Hvis det skal være rigtig festligt laver jeg en lækker topping af 100 g flødeost og ca. 125 g flormelis, pisker det og smører eller sprøjter det på kagen når den er afkølet.

Sådan gør du: 
Riv marcipanen. Pisk smør, marcipan, vanillepulver og sukker til en ensartet masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk lidt imellem hvert. Bland mel og bagepulver i en skål og si det i massen. Rør rundt. Tilsæt bærrene og rør godt rundt så de bliver fordelt i dejen.
Hæld dejen i en springform der er beklædt med bagepapir
Sæt den i en varm ovn på 185 grader varmluft og bag den i ca. 35-40 minutter.
Tjek med en nål, at den er gennembagt.

Afkøl kagen, pynt som du lyster og NYD ;o)

Rigtig god fredag og weekend!

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nicolas Vahé Give Away i samarbejde med designfavoritter