Hjælp en nybegynder!

Marengslagkage med friske bær

Allerførst vil jeg lige sige tusind tak til alle jer der kom med forslag til gårsdagens indlæg. I er bare de bedste, vi er efterhånden godt klædt på til at springe ud i Netflix-junglen!

Og nu til det det egentlig skal handle om i dag; hurra-det-er-weekend-kage, som vi nød i fredags.
Jeg havde købt en bakke jordbær på min indkøbstur, selvom de langt fra kan måle sig med de danske kan jeg ikke lade være at lade mig friste når de står der og stråler, og de blev en del af kagen.

Lækkerheden bestod af marengsnøddebunde og derimellem flødeskum og friske bær. Helt vildt nemt at lave, hvilket jo er temmelig farligt, men også ret skønt :o)
Jeg tog udgangspunkt i min all time favorit lyndessertopskrift, nemlig denne nøddebund.

Her kommer fremgangsmåden hvis du også skulle få lyst til at fejre et eller andet – det er den nemlig rigtig god til. Om det så er hverdagen, weekenden eller noget helt tredje, det betyder ikke så meget ;o)

Det skal du bruge
150 gr. mandler
150 gr. flormelis
3 æggehvider

1/4 l piskefløde
Friske bær, f.eks. jordbær, brombær, blåbær eller hindbær
40 gr. god mørk chokolade

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
Tegn to cirkler på to stykker bagepapir, ca. 15-20 cm. i diameter. Vend bagepapiret om og læg det på to bageplader. 
Mal mandlerne med en kaffekværn, blender, foodprocesser, håndmixer eller hvad du har i skabet, der kan klare opgaven :o)
Bland flormelis godt sammen med mandel”melet”.
Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i hviderne lidt af gangen og forsigtigt. Når det er blandet til en ensartet masse fordeles det i to lige store portioner på bagepapiret og smøres ud i cirklerne så det er lige højt overalt. 
Sæt pladerne i ovnen i ca. 25-30 minutter. Ca. halvvejs bytter du rundt på pladerne så den der var øverst kommer nederst i ovnen og omvendt. 
Når de er let gyldne slukkes ovnen og lågen stilles på klem mens bundene afkøler. 

Imens pisken fløden let stiv, bærrene skylles og skæres evt. i mindre stykker og vendes i flødeskummet. 
Smelt chokoladen over vandbad. Fordel flødeskumsblandingen på den ene bund, læg den anden bund ovenpå og fordel den smeltede chokolade på toppen. Pynt evt. med lidt bær eller smukke blomster 

Mums siger jeg bare! Glædelig onsdag derude


P.S. Nu jeg er her vil jeg lige minde om at jeg trækker en vinder af de lækre Holmegaard krukker i morgen, det er her det sker hvis du skal nå at være med :o)

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp en nybegynder!