Vejfest - af en slags..

Hjemmelavet ketchup uden sukker

For mange er ketchup en klassiker i køleskabet og også en lækkerbisken der hører sig til rigtig mange retter.

Herhjemme spiser vi stort set aldrig købe-ketchup. Mest af den årsag at det er en (skjult) sukkerbombe.
Jeg synes egentlig ikke jeg er fanatisk, men jeg kan på den anden side bare godt lide at servere ting for drengene med god samvittighed og som jeg ikke behøver sætte begrænsninger på i forhold til mængder og dårlig samvittighed.
En af de ting er ketchup, som de fleste børn godt kan lidt at spise, gerne i store mængder, når der er pommes frites, pølsehorn, burgere eller lignende i nærheden :o)
Ja Sigurd er faktisk af den slags der helst spiser ketchup med pommes frites og ikke omvendt – han slikker simpelthen ketchup af fritten og genbruger den.. ;o)

Det er super let at lave ketchup selv og jeg har gjort det de sidste 3 års tid. Drengene har aldrig efterspurgt en anden (købe)slags når det bliver serveret, det tager jeg som et tegn på at de er godt tilfredse.

Min version er sødet med rosiner, hvilket nok kan lyde temmelig skørt, men jeg lover dig, du kan ikke smage det – og heller ikke se dem når det hele først er blendet sammen.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i en omgang hjemmelavet ketchup kommer opskriften her. Jeg håber den falder i god jord hjemme hos Jer også :o)

Du skal bruge:
1 spsk olivenolie
1 dåse (øko) tomater
3 spsk æblecidereddike
3-4 spsk mørke rosiner (jeg bruger dem fra urtekram)
3 spsk paprika
Salt & peber
(evt. et lille løg og et fed hvidløg)

Sådan gør du:
Hvis du gerne vil have løg i din ketchup skal du starte med at finthakke det og hvidløget og stege det ved svag varme i ca. 10-12 minutter i 1 spsk olivenolie.
Hvis du gerne vil udelade løg (måske af mave-hensyn), starter du med at varme 1 spsk olivenolie og 1 dåse hakkede tomater. Tilsæt paprika, eddike, rosiner, salt og peber og rør rundt.
Bring det i kog mens du rører i det og lad det derefter simre ved svag/mellem varme i ca. 30-40 minutter til væden fra tomaterne er kogt ind og massen er tyk.
Blend massen til ketchup og put den på et skoldet glas.
Det kan fint holde sig ihvertfald en uges tid i køleskabet

Rigtig skøn onsdag

8 kommentarer

 • […] bød på hjemmelavede pizzaer med yndlingsfyld og pølsehorn med hjemmelavet ketchup. Gulerodsstave, saltstænger, friske økoærter og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] at røre lidt fra tid til anden. I går aftes stod menuen på hjemmelavet toast, med en god skinke, hjemmelavet ketchup, sennep og lækker ost imellem. Ikke en særlig sund og nærende menu umiddelbart, men jeg bagte […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den skal da afprøves, så tak for opskriften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må jeg altså prøve, det er ihvertfald et forsøg værd… Nem opskrift, så kan det ikke gå helt galt… :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er super nemt, så det er ikke sværhedsgraden der skal afholde dig fra at afprøve det :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg vil rigtig gerne prøve at lave min egen ketchup, men er faktisk en smule kræsen når det kommer til netop dette. for jeg hælder mest til heinz tomatketchup og tror sagtens jeg kan blindteste hvilken én der er hvad…..så har liiidt svært ved at tro at jeg vil kunne falde for hjemmelavet….men måske det skal komme an på en prøve en dag?! 😉

  // Rikke //

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjovt du lige nævner Heinz. Min svigerfar og jeg har også altid en battle om hvorvidt Heinz eller Beauvais er bedst. Jeg holder på den sidste – når den ikke altid kan være hjemmelavet :o)
   Men ja, du må forsøge dig med hjemmelavet en dag, måske det også er en vanesag, om ikke andet er den også rigtig god på en pizzabund i stedet for købetomatsovs :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vejfest - af en slags..