Første dag i resten af mit liv...

Vejfest – af en slags..

Allerførst vil jeg sige tusind tak for Jeres fantastiske modtagelse af mit 1.-dag-i-resten-af-mit-liv-indlæg i går.
Jeg blev dybt overvældet og heldigvis bekræftet i at det var det rigtige at gøre, at dele det med Jer!
Jeg har måttet synke en klump i halsen flere gange når jeg har læst Jeres kommentarer og søde mails.
Tusind tusind tak fordi I tog Jer tid til at læse det temmelig lange indlæg og tak til Jer der ligefrem tog Jer tid til at sende opbakning min vej. Det varmer meget mere end I måske regner med, jeg vil tænke på det de gange jeg kan synes det hele er lidt surt! T A K

Som mange af Jer nok ikke har kunnet undgå at bemærke, blev Sigurd 3 år i går, d. 3. februar.
I søndags blev han fejret med pomp og pragt ved en stor “vejfest” hjemme i stuen.
Som jeg nævnte her, er han stadig helt vildt betaget af maskiner i alle afskygninger. Når drengene engang imellem får lov at sidde og slappe den med en iPad i hånden er det som regel ikke spil der trækker hos Sigurd, men i stedet YouTube, hvor vi så skal søge videoer frem med f.eks. lastbiler og så zapper han ellers rundt imellem videoerne..
(Det er egentlig ret freaky at opdage hvor mange videoer der bliver lagt ud med lastbiler, brandbiler, gravkøer osv.!? :o))

Årets 3-års tema var ihvertfald svært at komme udenom og jeg søgte godt og grundigt udenfor min comfort zone og forsøgte med min bedste fantasi at finde på maskinrelaterede fødselsdagstiltag.

Det blev til 3 maskinkager; en lagkage, som vi har tradition for på vores fødselsdagsborde herhjemme, en blåbær/brombærdrøm med skumfiduser/betonklodser og en chokoladebombe-grusgrav. Alle pimpet så godt jeg kunne – og de bragte heldigvis stor glæde hos både fødselsdagsbarn, storebror og gæster :o)
Derudover havde jeg lavet trafikskilte-flag, trafiklys-spyd med rød, gul og grøn frugt, en hama uro med diverse maskiner/biler og en laaang flagranke der skulle ligne en vej..

Farmor, farfar, faster, mormor, morfar, olde 1, olde 2, storebror, far og mor sad bænket om bordet og Sigurd nød at være festens midtpunkt. Specielt det at puste lysene ud på lagkagen var en stor ting
En rigtig hyggelig eftermiddag og fødselsdagsfejring, der var med til at give mig mere ro i maven over at jeg i går ikke kunne holde det store morgenfødselsdagsbord for ham.

Nu vil jeg holde tankerne fri for fødselsdag den næste uges tid (hvis jeg kan), inden jeg skal i gang med at forberede min egen

Rigtig god tirsdag til Jer alle

29 kommentarer

 • Havde brug for inspiration for at lave en kage til vores vejfest – og googlede derfor…. Endte herefter på din blog og warw sikken side, herinde skal jeg følge med!! 🙂 Selv om dette opslag er gammelt, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor du har fået fat i flagene med trafikskiltene på samt de små gravmaskiner på kagerne?? vh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Hej Trine. Tak for din søde besked, du er meget velkommen her!
   Flagene har jeg selv lavet. De små maskiner fandt jeg i Netto, men som du skriver er det desværre ret længe siden efterhånden
   Rigtig god weekend til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Madsen

  Havde brug for inspiration for at lave en kage til vores vejfest – og googlede derfor…. Endte herefter på din blog og woooow sikken side, herinde skal jeg følge med!! 🙂 Selv om dette opslag er gammelt, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor du har fået fat i flagene med trafikskiltene på samt de små gravmaskiner på kagerne?? vh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så inspirerende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Pernille.
  Har fulgt dig op IG og her på din blog i et stykke tid og må sige du er så inspirerede på flere planer:) Jeg nyder alle dine billeder af lækker mad og flotte kager men bestemt også alt det andet, så tak for det.
  Held og lykke med fremtiden og de nye valg dig og din familie har truffet, det lyder spændende:)
  Kærlig hilsen Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow Marie, sikke en fantastisk kommentar at få. Den er gemt et rart sted :o)
   Det er så skønt at høre at I er nogen derude, der kan få bare lidt ud af alt det, jeg bruger masser af tid på her på bloggen.
   Tusind tak, jeg er glad for du har lyst til at kigge med
   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Super gennemført! Jeg står lige og skal bruge sådan en vimpel/flagranke til en barnedåb – hvordan lavede du den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Ane. Jeg klippede vimplerne i filt så jeg slap for at sy kanterne eller sy dem sammen to og to og så syede jeg dem på et kantbånd – og til denne limede jeg fartstriber på :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det fint og hyggeligt ud!! Og hvor ser de kager bare vildt lækre ud:) Et rigtig fedt tema, hvor du virkelig har gjort noget ud af de små detaljer og har gjort noget ud af fejringen af din søn, men det er jo i sandhed også en stor dag, når ens barn fylder år!!

  Kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet over din bemærkning om fascination af biler, lastbiler og lign. Det er fuldstændig det samme herhjemme hos os (har en søn på 2½ år), hvor Youtube ligeledes trækker, når Ipad/computer er fremme.
  Og jeg har flere gange tænkt; “hvem pokker lægger alle de videoer ud af de maskiner?” og “hvem f… gider sidde og se på det?” hvilket jeg så åbenbart gider. Jeg har aldrig vidst så meget om John Deere, som jeg gør, efter jeg er blevet mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha tak for din kommentar Tina, dejligt jeg ikke er den eneste der har tænkt sådan – men syret at vi nu er nogle af dem der sidder og er med til at sørge for at videoerne får mange visninger :o)
   Og tak for de flotte ord, det er nemlig bare stort når ens barn fylder år :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke skønne kager, og dejligt I fik ham fejret så godt… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Helt fantastiske kager! Meget inspireret til, når min søn (stadig baby) engang skal holde rigtig fødselsdag :-). Helt fantastisk koncept – gravko-kager! Mange hilsner Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For noen utrolig kule, tøffe kaker!! Du er så flink med mat, får alltid lyst til å lage mat eller bake etter å ha kikket innom deg. Tenker også den skjønne treåringen var strålende fornøyd:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simpelthen de sejeste kager jeg nogensinde har set! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er simpelthen så fine, de kager! De gode ideer skal helt sikkert gemmes, og bruges herhjemme engang! Tak for inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw – hold da nu helt op! Sikke en gennemført fest – jeg er dybt imponeret over de fester du får arrangeret til jeres skønne drenge – du er så dygtig Pernille! Dine drenge og din familie er heldige at have dig – sikke en kulør du ligger for dagen! Er særligt vild med de arbejdsudtryk der er på kagerne – og så det skønne udtryk i fødselarens ansigt! T I L L y K K E med ham!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Line, virkelig skøn kommentar! Det var en virkelig skøn fødselsdag, Sigurd (og William) nød det i fulde drag og så er jeg glad og synes det er al arbejdet værd :o)
   Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med både barn og beslutning:-) Sikke en magisk trafikfest. Kh L

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • wauaw, sikke da en heldig, lille fødselar! Det er vel nok et gennemført tema (virkelig en god fantasi du har dig!)

  // Rikke //

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Rikke – ja jeg forsøger at være i kontakt med mit indre (drenge)barn :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  En rigtig drengefødselsdag. Så fint og så gennemført!
  Hilsen Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første dag i resten af mit liv...