Vil du også gerne spare penge, altså uden at gøre særlig meget for det?

Grove müsliboller med tranebær og æble

Findes der noget bedre end at tage i skoven, gå hånd i hånd med den man elsker, blive blæst igennem, se smukke skabninger i hopla og tage hjem og få varmen igen med friskbagte boller?

Det er som om det uendelige grå og temmelig våde vejr kalder endnu mere på eftermiddagshygge. Jeg kan ihvertfald ikke modstå lysten når muligheden tilbyder sig, og jeg kan stå klar med friskbagte boller og flydende frugt når drengene kommer hjem fra børnehave.
Sådan en mulighed bød sig i går. Anders og jeg var en tur i den nye dyrehave igen, for at se om vi kunne få et glimt af rådyrene, og som I kan se på billederne lykkedes det sørme :o)

Da vi kom hjem, lettere afkølede af den kolde vind, havde jeg lyst til müsliboller og kastede mig derfor ud i det med det samme, så de kunne nå at hæve.
De var temmelig populære, eller også var drengene bare ret så sultne da de kom hjem, og opskriften kommer her hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud i det også :o)

Til ca. 12 boller/små brød
Du skal bruge:
3 dl lunkent vand
25 gr. gær
1 nip salt
1 1/2 dl müsli – jeg brugte denne gang speltmüsli fra Urtekram, men de fleste müslier er gode til boller :o)
1 lille håndfuld tranebær
Lidt tørrede æbletern eller hakkede nødder gør sig også godt (kan udelades)
200 gr. rugmel
100 gr. fuldkornsspeltmel
75. gr. sigtet speltmel (eller hvedemel) + det løse

Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, müsli, tranebær, æbler og rør rundt. Tilsæt rugmel og rør rundt igen. Tilsæt fuldkornsspelt og ælt/rør det ud i dejen. Tilsæt til sidst speltmel/hvedemel til dejen samler sig om dejkrogen eller er nogenlunde til at ælte – den må gerne stadig være lidt klistret
Stil dejen til hævning 1 1/2 time under et klæde.
Derefter formede jeg 11 boller med to skeer på en bageplade med bagepapir. Jeg havde lyst til at lave dem til små brød, så jeg fugtede mine fingre med lidt vand og formede hver enkelt bolle til et lille aflangt brød. Jeg vil lade det være op til dig hvordan du synes de skal se ud, jeg er ret sikker på de smager ens uanset udseendet :o)
Bag dem ved 220 grader varmluft i ca. 15 minutter til de lyder hule når du banker dem under bunden

Nyd dem lune med (tand)smør & varm kakao, te, kaffe, smoothie eller.. i godt selskab :o)

Rigtig god torsdag

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du også gerne spare penge, altså uden at gøre særlig meget for det?