Jul for pilfingre

Nougat/Marcipanhorn af speltmel

I torsdags var der et billede af en lækker kage bag lågen på Williams Bilka Ulve julekalender og han mente bestemt det betød at så skulle vi have kage :o)
Jeg kunne ikke stå for hans store dådyrøjne og jeg gik derfor i gang med at eksperimentere for jeg havde lyst til at bage en julet kage uden al for meget julesmag for det får vi i forvejen vores andel af for tiden..
Der kom lækre, sprøde nougat marcipan horn ud af det. De er bagt udelukkende på speltmel og smager skønt af en blanding af kage, jul og hygge :o)

Til 16 horn
Det skal du bruge:
100 gr. smør
1 æg
1 dl mælk
25 gr. gær
1 tsk. vanillepulver
50 gr. groft speltmel
175-200 gr. sigtet speltmel

60 gr. marcipan
60 gr. nougat

Sådan gør du:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg og vanillepulver og rør rundt. Skær smørret i små tern og kom det i sammen med det grove mel. Rør rundt og tilsæt derefter det sigtede speltmel lidt efter lidt og ælt dejen ensartet og glat.
Lad dejen hæve i skålen i 1 time.
Del dejen i 2 og form dem til kugler. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord til en cirkel og placér 8 stykker marcipan + 8 stykker nougat med samme mellemrum rundt i kanten af dejen. Skær dejen ud i 8 “pizzastykker”. Rul udefra, der hvor nougat og marcipan ligger, og ind, så der formes et horn og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad hornene efterhæve i 45 minutter. Pensl dem med æg der er pisket med en tsk. koldt vand og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Pynt hornene med lidt smeltet chokolade eller hvid glasur og drys evt. men hakkede nødder hvis du er til det :o)

Hornene smager allerbedst når de er friskbagte, men de kan også spises dagen efter, så skal de blot lunes lidt i ovnen inden :o)

Rigtig god aften til Jer alle

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul for pilfingre