2 heldige kartofler - er du en af dem?

En glad julegris

I onsdags havde jeg inviteret mine forældre og min lillebror fordi til flæskestegsmiddag og et glas rødvin.

Jeg er stor fortaler for økologi og menuen bestod da også af ene økologiske lækkerier.
Jeg synes det er rart at sætte sig til bords og tænke på at grisen også har haft et dejligt liv med frisk luft og krølle på halen inden den endte her hos os.
Og så læste jeg forleden at når man køber (og spiser) økologisk så undgår man 281 E-numre som må bruges i ikke-økologiske madvarer. Dem vil jeg meget gerne undgå og specielt nu hvor min far er ramt af kræft kan jeg ikke lade være at tænke endnu mere over, om vi mon går og spiser ting der gør at vi kan udvikle kræft..

Jeg havde ikke lavet menuen helt traditionel, for om et par uger sidder vi jo samlet om bordet igen til juleaftensmiddag, så jeg synes godt denne middag måtte være lidt anderledes.
Jeg havde derfor lavet kartoffelmos i stedet, det er altid et hit hos drengene :o)
Jeg var temmelig spændt på om jeg kunne få sværen sprød, for det skal den jo helst være :o) Det gik dog over al forventning og der blev knaset løs rundt om bordet

Rødkålen var også hjemmelavet. Det er egentlig super nemt at lave selv og smager bare så meget bedre end det på glas der tit kan være meget bittert og smagsløst hvis du spørger mig.
Jeg snittede et halvt rødkålshoved. Varmede en pande op, hældte et par spsk olivenolie på og vendte rødkålen rundt ved middelvarme i ca. 5 minutter. Derefter dryssede jeg 75 gr. sukker over, saften fra 2 appelsiner og 1/2 dl. hvid balsamicoeddike, vendte godt rundt i det og lod det ellers simre i et kvarters tid mens jeg lavede sauce, gjorde kartoffelmosen færdig og skar flæskestegen ud..

Derudover havde jeg lavet en grønkålssalat med granatæble, appelsin, saltmandler og en dressing af creme fraiche (15% laktosefri), appelsinsaft, salt, peber og et drys sukker
Og en rødkålssalat med appelsin, dadler, valnødder og en dressing af 2 spsk citronsaft, 2 spsk honning, salt og peber

En rigtig hyggelig aften med godt humør i dejligt selskab. Skønt at gøre en hverdagsaften til en lille fest :o)

I går scorede jeg så temmelig mange billige point ved at trylle flæskestegsresterne om til flæskestegssandwich.
Jeg bagte grove burgerboller a la disse, rørte en dressing sammen af mayonnaise, creme fraiche (15% laktosefri), salt, peber og et skvæt æblecidereddike. Lunede rødkålsresten, skar drueagurker i skiver og derfra var der blot englefryd. William er altid så sød til at komplimentere min madlavning og næsten hver eneste dag erklærer han, at det er hans nye yndlingsret der er på bordet :o)

En lækker økosteg på 2 kilo gav to skønne middage med masser af uhm’er og smil, og nu glæder jeg mig bare endnu mere til juleaften hvor vi igen samles om bordet til hygge og god (økologisk) hjemmelavet mad

Rigtig god fredag til Jer alle!

8 kommentarer

 • Mums – hvor lækkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lækkert! Mad bliver altså bare tusinde gange mere spændende når det er så fint anrettet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmh ja jeg bliver helt sulten når jeg ser billederne igen nu :o)
   Tusind tak for din søde kommentar

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aj, hvor ser det bare lækkert ud! Er altid dybt misundelig på dine salater. De ser både lækre ud og er anrettet så fint, så fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Muuuuuums! Er altså også fan af det der økologi.. juleanden er også øko, ellers spiser manden den ikke. Det er bare pokkers ærgerligt, at øko-kød er så dyrt, men man må jo vælge…

  For mig skal en flæskesteg altså serveres traditionelt, men forstår godt, at du ikke vil gøre det så tæt på jul og synes faktisk også, at dit tilbehør ser (og lyder) ret lækkert ud! Og den der sandwich.. jeg drømmer stadig om mit livs første flæskestegssandwich, som jeg fik forrig mandag i en bod i Tivoli. Mere mums!

  … og er ikke misundelig, for er selv inviteret på flæskesteg i morgen! :-)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din kommentar Helle!
   Jeg benytter altid muligheden for at købe øko kød til fryseren når Bilka og Føtex har 25% på al økologi en gang om måneden. Så er det da til at betale sig fra :o)
   Rigtig god weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 heldige kartofler - er du en af dem?