Favoritter & en vinder

Hindbærsnitter med æble – forklædt som Mumi

En efterårsferie(søn)dag som i dag kalder næsten på mumi snitter, ik?
Vores æbletræ bugner stadig og vi har ikke fået plukket dem alle ned endnu og gemt væk i kasser..
Apropos mit æbleindlæg forrige uge kommer her endnu en opskrift med æbler :o)

Jeg har tryllet en klassiker, nemlig hindbærsnitter, om til æblesnitter og jeg vil vove den påstand at ingen herhjemme sidder og savner hindbærsmagen når de sætter tænderne i disse :o)

Mumi udstikkerne kom på arbejde, der blev dog også lavet nogle almindelige runde til dem der ikke har lyst til at sætte tænderne i en mumitrold :o)

Selve snitte-dejen er simpel og forholdsvis enkel at gå til:

Du skal bruge
70 gr. flormelis
1 tsk. vanillepulver eller en halv vanillestang
150 gr. blødt smør
250 gr. hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 dl. vand

Glasur af flormelis og vand
Æblemos (I disse tider har jeg for det meste æblemos på lager i køleskabet, du kan se hvordan jeg laver den i dette indlæg)

Sådan gør du
Ælt flormelis, vanille, smør, bagepulver og hvedemel sammen. Saml dejen med vandet og ælt den smidig og glat. Pak den ind i film og sæt den i køleskabet 1/2 time

Tænd ovnen på 190 grader.

Del dejen i 2 eller 3 stykker så du ikke skal arbejde med for stort et stykke ad gangen. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik mumi’er, cirkler, næsehorn eller hvad du lyster :o) Husk at der skal være min. 2 ens af hver (en til bund og en til top)
Sørg for at vælge udstikkere der har ca. samme størrelse, ellers kan det være svært at bage dem sammen da nogle så bliver hurtigere færdig end andre

Læg figurerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-12 minutter alt efter størrelse. De må gerne virke lidt halvbagte, hvis de får for meget bliver de helt sprøde

Når kagerne er afkølet en smule puttes æblemos på den ene del og den anden placeres ovenpå. Lav glasur af flormelis og lidt kogt vand og smør ud ovenpå. Drys evt. med frysetørrede hindbær, krymmel, hakkede pistacienødder eller hvad du lyster. Lidt fint lakridspulver vil også gøre sig godt i samspil med æblerne :o)

Nyd de nybagte snitterne i godt selskab med en god kop kaffe, the eller kakao

Rigtig god efterårssøndag til Jer alle

14 kommentarer

 • Kristina

  Ih tak – det var et dejligt fyldestgørende svar (for én, der er lidt grøn i feltet 🙂 )… Har også været ude efter karton, så der kan skæres små 6-taller ud 😉 Tak for altid super inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Pernille, jeg har ledt lidt rundt efter inspiration til fødselsdagskager, og er kommet frem til, at jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter og lave tal-hindbærsnitter. Dog kan jeg ikke få linket til æblemos til at virke – og jeg kan ikke finde noget hvor du putter almindelig hindbærmos i. Er der noget specielt du gør, når det er de almindelige med hindbær?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Hej Kristina
   Nej det er helt som hvis jeg laver dem med æblemos. Du kan bruge både hjemmelavet hindbærsyltetøj eller noget du køber, jeg samler dem med et tyndt lag syltetøj (når kagerne er afkølet) og smører glasur på efterfølgende.
   Hvis du har mulighed for det vil jeg anbefale at samle dem så ‘sent’ som muligt inden servering, da kagerne dermed bevarer sin sprødhed, men hvis du godt kan lide at snitten er lidt blød i det (smager stadig virkelig godt ;)) så kan du sagtens samle dem i god tid. Jeg opbevarer kagerne (uden syltetøj) i en tætsluttende kagedåse indtil jeg skal samle dem
   Håber det var svar på dit spørgsmål? Ellers må du sige til
   Rigtig god dag og fødselsdagsfejring

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] kaffen havde jeg bagt hindbærsnitter som 7- og 4-taller, 7-tals kagemand med slik og lagkage, som er en fast fødselsdagstradition i […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de søde. Der er et eller andet mellem mumi og æbler der bare rimer…

  Hav en dejlig ferieuge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er fandme bedårende!

  – Kit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er så fine de mumi kager (-;

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De skal prøves. Må jeg spørge, hvor du har udstikkerne fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastik ide med æbler istedet for hindbær :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritter & en vinder