Kanelsnegle med æbletwist

Da der forleden skulle eftermiddagshygges serverede jeg gulerodsboller og kanelsnegle.
Dog ikke helt almindelige kanelsnegle, for jeg kan nærmest ikke lave noget i køkkenet for tiden uden at blande æbler ind i det..
Vores æbletræer bugner og jeg synes de smager alt for godt til at lade gå til spilde..
Jeg forsøger at skrive alle mine æbleideer ned og arbejder på et indlæg fuld af æbleinspiration :o)
En god kanelsnegl er for mig en saftig snegl der er luftig og langt fra tør og hvor dejen er let at arbejde med.
Jeg har forsøgt mig med mange forskellige opskrifter efterhånden og har langsomt stykket min egen sammen. Jeg er ret overbevist om at jeg har ramt den nu, jeg har afprøvet den et par gange nu og de har været populære :o)
Forleden fik jeg den idé at søde kanelsneglene med hjemmelavet æblemos og det er altså virkelig lækkert!
Her kommer min opskrift på kanelsnegle. Alt efter hvor tykke du laver dem kommer der ca. 14-16 snegle ud af en portion
Du skal bruge:
25 gr. gær
2 dl. mælk
4 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
100 gr. smør
150 gr. ølandshvedemel
250-275 gr. hvedemel
Fyld:
75 gr. blødt smør
Kanel
Kardemomme (kan udelades)
6 spsk. rørsukker
3 spsk. brun farin
Ca. 1 dl. æblemos
(Jeg laver min æblemos af 8 æbler skåret i tern, en smule vand, 1 tsk. vanillepulver og 1 spsk rørsukker. Lader det koge mørt i en gryde, hvorefter jeg blender det)
Sådan gør du:
Lun mælken i en lille gryde. Pas på det ikke bliver for varmt, højest 37 grader, hellere for koldt end for varmt.
Rør gæren ud i mælken. Derefter sukker, salt og æg. Skær smørret i små tern og hæld i skålen.
Ælt melet i lidt efter lidt. Først ølandshveden og derefter hvedemel til dejen er glat og smidig og slipper skålens kanter.
Jeg lader dejen ælte godt i røremaskinen, ca. 5 minutter. Det gør den endnu mere luftig hvis den bliver banket godt igennem. (det kan hænder selvfølgelig også klare hvis du ikke har en røremaskine :o))
Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i to bolde.
Hvis du vil afprøve æblemodellen kan du nøjes med at gøre det med den ene portion og lave klassiske kanelsnegle af den anden.
Rul den ene bold ud til et rektangel. Smør halvdelen af bløde smør ud på hele fladen og drys med kanel, (kardemomme), 3 spsk. rørsukker og 3 spsk. brun farin. Rul sammen på den korte led, så rullen bliver tyk. (Jeg kan godt lide tykke snegle :o))
Skær i 8 stykker og tryk dem let ned på bagepladen.
Rul den anden bold ud ligesom ovenfor. Smør først det bløde smør ud på hele fladen. Smør derefter æblemos ud over det hele og drys så med kanel og en smule rørsukker. Rul sammen på den korte led og skær i 8 stykker.
Hvis du ikke har æbler eller hellere vil lave klassiske snegle laver du selvfølgelig bare begge portioner som den første.
Pensl sneglene med æg og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Når sneglene er kølet en anelse af pynter jeg med hvid glasur og et drys frysetørret jordbær hvis det skal være rigtig festligt :o)
Rigtig god søndag derude!
[…] Udgivet den 02/10/2013 af Pernille Bang Æblemos med flødeskum og lakridspulver (så simpelt men SÅ godt) / Råkost med gulerødder og æble / Gammeldaws ævlekage / Æblecrumble / Bananpandekager med æblemos / Gammeldaws ævlekage med et twist / Havehøst / Æblemarcipantærte / Friskpresset æblejuice / Æblemos på vej / Kanelsnegle med æbletwist […]