Smagen af sommer – jordbærkage af den lækreste slags

Forleden skulle jeg forkæle min mand og en af hans kollegaer med en lækker kage.
Jeg ville gerne bage noget friskt og sommerligt og jeg kom pludselig i tanke om jordbærkage.
Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med at bage en “klassisk” jordbærkage/tærte som dem man kan købe hos bageren, det plejer at være min svigermor der er leveringsdygtig på den front.
Jeg prøvede mig frem og endte med en bund der minder meget om en mazarin, et godt lag mørk chokolade, en luftig vanillecreme og lækre danske økojordbær på toppen og den blev godkendt efter første bid!
Nøj den er lækker og jeg må indrømme at jeg allerede har haft lavet den igen :o)
Opskriften er til et lille tærtefad. Den kan sikkert sagtens fordobles osv. men jeg synes den er bedst frisklavet (eller dagen efter) og vi er oftest ikke så mange til at spise kage, så jeg forsøgte at ramme en størrelse der er tilpas i forhold til os. Synes tit vi har en del kage til overs der enten ikke bliver spist eller som man føler sig “tvunget” til at spise fordi det er synd at skulle smide det ud, og det er jo lidt et skråplan :o)
Denne kage er også god hvis man gerne vil være lidt på forkant og lave den i forvejen, da den helst skal have tid til at køle af osv.
Her kommer opskriften på verdens bedste sommer-jordbær-kage-tærte (ihvertfald ifølge min familie :o))
Du skal bruge:
150 gr. smør (Evt. laktosefri)
150 gr. sukker
150 gr. marcipan
2 æg
40 gr hvedemel (eller sigtet speltmel)
50 gr. god, mørk chokolade (jeg bruger 70%)
1 spsk fløde
3/4 dl fløde (evt. laktosefri)
2 generøse spsk creme fraiche (9%) (evt. laktosefri)
1 tsk vanillepulver
Jordbær (meget gerne danske øko’er)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker sammen til det bliver luftigt. Riv marcipanen og rør det hele godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør efter hvert af dem, men ikke længe, dejen skal kun lige samle sig. Til sidst røres melet ud i massen.
Fordel massen i en tærteform (ca. 22×18 cm) der er smurt godt med smør inden eller i en springform 22-24 cm, hvor du klipser et stykke bagepapir fast i bunden og smører siderne med smør.
Sæt kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Tjek med en kødnål – kommer den op uden dej på, er kagen færdig.
Pas på med at bage den for meget, da den så bliver tør
Lad kagen afkøle kort på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold, inden du fortsætter.
Hvis du har bagt den i en springform, befrier du kagen fra formen og lister den over på en tallerken eller et fad.
Derefter smeltes 50 gr. chokolade og 1 spsk fløde over vandbad og fordeles udover kagen.
Sæt kagen i fryseren i 5 minutter for lige at ‘chokke’ chokoladen
Lav vanillecremen ved at piske fløden til let skum og derefter vende creme fraiche og vanillepulver i.
Fordel vanillecremen på kagen og derefter jordbær, evt. skåret i halve
Nyd – forhåbentlig i en solstråle – med en kop kaffe eller måske et glas rosé :o)
Lyder så lækker. Den må jeg prøve, men er lidt i tvivl om hvor meget fløde du mener. 3-4 dl eller under én dl?!?