Hverdag og gode sager

Kardemomme, kikærter og couscous

Jeg elsker kogebøger!
Jeg kan sidde og bladre i dem i flere timer og finde inspiration til nye retter (altså som om jeg nogensinde har flere timer til det – men hvis jeg havde, så..)

Forleden dumpede der en ny én af slagsen ned i min postkasse. En (børne)kogebog med retter fra Afrika og Mellemøsten.
Da jeg var barn lavede min far for det meste retter med couscous, kikærter, lammekød, ris, fyldte grøntsager, stærke saucer, naanbrød, raita og andre lækre sager, mens mange af mine kammerater spiste stegt flæsk og frikadeller.

Jeg skylder helt sikkert min far en kæmpe tak for at have introduceret mig til denne del af madspektret.
Jeg vil også gerne lære mine børn at spise alle disse lækkerier, men det er jo ikke noget man bare gør – går ud i køkkenet og laver Marokkansk for eksempel. Der kan en kogebog være en god hjælp.

Forleden lavede jeg en Somalisk ret fra min nye bog “Kardemomme, kikærter og couscous”. Det var et hit!
Drengene var vilde med de krydrede kyllingeben de kunne gnave af og risretten røg ned med ske som spiste de på akkord.
At der til mange retter også hører banan og rosiner til, er blot en bonus.
Retten hedder for øvrigt Bariis iyo digaag som på godt dansk bliver til ris og kylling :o)

Jeg glæder mig til at afprøve endnu flere af bogens opskrifter sammen med drengene. De elsker heldigvis at være med i køkkenet og smage, røre og dufte. Specielt til denne bogs opskrifter er det et duft-eventyr uden lige, for der er gang i krydderiskuffen :o)

Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog og henvender sig også til større børn der gerne selv vil gå i krig i køkkenet, så den vil også komme til gavn når drengene bliver lidt ældre og jeg kan sætte dem i sving alene :o)

Er du til det gode, gamle danske køkken eller eksperimenterer du også gerne med retter fra varmere himmelstrøg?

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdag og gode sager