Kunst med mere..

Opskrift: Gulerodskage – skøn til efterårshygge

lykkeglimt-7141

Lækker, svampet gulerodskage med flødeosttopping. En ægte efterårsklassiker.

Den er nem at bage, og holder sig fint i flere dage. Og så er den tilmed uden smør. Bruger man laktosefri smøreost til toppingen kan den dermed også laves laktosefri.

Den kan varmt anbefales til efterårshygge – og der er nok til mange (eller i stedet til flere dage – MUMS) :o)

Den kan både bages som én stor kage i en stor springform eller evt. bages i to mindre springforme – hvis man skulle have lyst til at forkæle sin nabo, veninde, forældre, unger, kollegaer eller andre med en lille forkælelseskage 🙂

Det skal du bruge
275 gr hvedemel (eller sigtet speltmel)
300 gr brun farin
2 dl olie
4 æg
1/2 tsk groft salt
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
1 1/2 tak bagepulver
2 tsk natron
375 gr groft revne gulerødder
50 gr rosiner (kan udelades)
35 gr valnøddekerner (kan udelades)

Sådan gør du
Pisk brun farin, olie og æg sammen
Bland mel, salt, bagepulver, vanillesukker, natron og kanel og sigt det i olieblandingen
Skræl og riv gulerødderne groft og vend dem i dejen med grofthakkede valnøddekerner og rosiner
Kom dejen i en springform (26 cm i diameter) og bag den ca. 45 min ved 185 grader (160 grader varmluft)

Cremetopping
200 gr flødeost naturel eller mascarpone (evt. laktosefri)
2 spsk vand
50 gr flormelis
2 tsk revet skal fra øko citron
2 tsk saft fra øko citron

Bland flødeost og flormelis og rør det glat. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser

Når kagen er helt afkølet fordeles cremen på toppen. Drys evt. med valnøddekerner på toppen

Opbevar kagen i køleskabet og nyd den gerne kold – den smager skønt, også i dagene efter, hvis den holder så længe 🙂

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunst med mere..