Fødselsdagsfejring for en helt særlig én

Opskrift på ingefærshot med appelsin og citron

 Sunde sager på et bræt … nu klar til at blive skyllet ned

For nogle år siden var ingefærshots på alles læber – so to speak. Min fornemmelse er, at hypen efterhånden har lagt sig, men herhjemme er det stadig en favorit.
Ikke mindst hos de 3 yngste, der gladeligt skyller et shot ned om morgenen, for at skyde dagen i gang med god energi og et spark 😉

Jeg laver dem selv, for det er både simpelt og hurtigt. På Instagram (@mormedmegetmere og @mormedmere_mad) har jeg vist små videoer, hvor drengene skåler og bunder, og mange har efterfølgende skrevet og spurgt efter opskriften.
Som altid, deler jeg gerne ud af sådan noget, så i dag får I opskriften på ingefærshots med appelsin og citron. Og for at gøre det endnu sundere – og meget mere gult – tilsætter jeg også gurkemejerod.
Det kan dog sagtens undlades. Det farver nemlig temmelig meget, så man skal være lidt påpasselig, når man arbejder med det.
Jeg har set opskrifter, hvor der tilsættes sukker, men det vil jeg gerne undgå, så min er uden.

Det smager syrligt, skarpt, stærkt – og friskt. Og giver virkelig et kick! Vi drikker det stort set hver morgen, men det kan også ‘bare’ bruges, når der er en snue der driller og en hals der kradser.
Det er nok ikke alle børn, der synes lige godt om det, men herhjemme tager drengene det i stiv arm og efterspørger det selv, hvis vi ikke har en portion i køleskabet 🙂

Opskrift på ca. 2 liter ingefærshot:

Du skal bruge: 

2 l koldt vand
2 øko appelsiner
2 øko citroner
200 gr øko ingefær
50 gr øko gurkemejerod (kan udelades – obs! Det farver virkelig meget, så vær forsigtig, både når du renser, skærer og efterfølgende hælder væsken på flasker)

Derudover: En stor gryde og glasflasker til opbevaring.
Jeg har købt mine flasker lige her. De er super gode, nemme at rengøre og skolde og passer fint i køleskabslågen. Og så kan de jo bruges igen og igen – også til alt muligt andet 🙂 Jeg har både nogen i 0,8 l og 0,5 l

Sådan gør du: 

Vask citroner og appelsiner og rens/skræl ingefær og gurkemejerod. Det er vigtigt at bruge øko-varianter, så skrællen ikke indeholder ting og sager, man ikke ønsker at hælde indenbords.
Hæld vand i en stor gryde.
Skær citrusfrugterne i skiver og pres saften ned i gryden med vand, inden du putter skiverne i vandet. Skær ingefær og gurkemejerod i skiver/stykker og kom det i gryden også.
Bring det hele i kog og lad det småkoge i ca. 45 minutter under låg.
Sluk for blusset og lad det trække lidt. Si derefter saften over i en ren skål.
Hæld saften på skoldede glasflasker og stil det i køleskabet.

Når saften er køleskabskold, er den klar til at hælde ned 🙂
Herhjemme række de 2 liter ikke så længe, men det burde kunne holde sig i køleskabet en uge eller to.

God fornøjelse – og rigtig god aften!

2 kommentarer

  • Nanna

    Det må prøves! Jeg har efterhånden lavet mange forskellige slags ingefærshots – men de er desværre alle blevet hældt ud igen. Om det er mig eller opskrifterne som er helt henne i vejret, ved jeg ikke – men det har været udrikkeligt hver gang jeg har forsøgt mig 😂😂..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak
    jeg bruge i øvrigt selv den metode også har jeg også engang i mellem lige puttet et par lime frugter i eller et par røde greb frugter i.
    Ved sødmen, bruger jeg heller ikke rigtigt noget, men hvis jeg skal så bruger jeg enten honning eller Agave honing.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsfejring for en helt særlig én