Hverdagslykkeglimt - forårskådhed, kagerester, travlhed og forventningsglæde

5 bud på lækker hverdagsmad med masser af grønt

 Pitabrød med masser af grønt  Pizza pizza pizza  Tacos, pandekager (hjemmelavet eller købt) og en sprød regnbue  Sprøde forårsruller med friskt tilbehør  Mormormad aka kyllingekarbonader, grønærter og rødbedesalat on the side

Jeg synes det kan være svært at finde på spændende hverdagsmad. Ihvertfald når man skal det hver dag – året rundt.
Mon ikke I er andre derude, der har det lige sådan?

Derfor fik jeg lyst til at dele en uges hverdagsmad med jer. Måske det kunne inspirere til hverdagsmaden i næste uge – eller hvilken som helst anden uge 🙂
Når jeg ikke kan finde på, spørger jeg gerne drengene til råds, og nogle af de retter de straks ville ønske sig, er de 5 ovenfor.

Flere af retterne fungerer helt fint uden kød. Vi har som regel mindst en eller to kødfri dage i løbet af ugen. Og derudover sørger jeg også gerne for, at der er fisk på bordet 1-2 gange om ugen. Den ene af fiskedagene er dog som regel om lørdagen, hvor fiskebilen kigger forbi torvet.

Både pitabrødene og majspandekagerne smager skønt ‘kun’ med et lækkert udvalg af salat. Og hvis der skal lidt ekstra i pitabrødene, kan en dåse tun også gøre underværker.

Forårsrullerne laver jeg som regel med masser af grøntsager og lidt kylling i, men de kan også sagtens laves vegetarisk. De forsvinder altid hurtigere end jeg kan nå at sige ‘husk soya til’, så jeg skal vist til at lave dobbeltportion af dem.

Pizza er en hverdagsluksus som drengene nyder. Det er nemt og forholdsvis hurtigt at lave, og så tror jeg bare aldrig vi bliver trætte af at spise det 🙂 Det er også sådan en ret, der nemt kan tilpasses det, der lige er i køleskabet.

Karbonaderne går under betegnelsen mormormad herhjemme. En klassiker, som drengene er helt vilde med. Og som jeg dog laver med kylling i stedet for svinekød. Det kan vi bare bedst lide. Og når sæsonen for nye kartofler og friske ærter går i luften, bliver retten kun endnu bedre.

Alt efter sæson og udbud varierer jeg tilbehøret, og efter en vinter med masser af kål og rødder nyder jeg, at udvalget af dansk, økologisk grønt bliver større og større. Og det går heldigvis kun fremad de næste måneder 🙂

Som en ekstra bonus er flere af retterne kæmpe hits i madpakken. Både pizza- og pitabrødsrester bliver heppet direkte ned i madkasserne og stornydt dagen efter 🙂

Hvad mon der er på menuen hos jer i aften?

Rigtig god eftermiddag derude

 

Hvis du har lyst til at afprøve en eller flere af retterne er der links til dem herunder:

Pitabrød, der popper i ovnen // Majspandekager // Pizza med sprød bund // Sprøde forårsruller uden friture // Karbonader med grønærter

2 kommentarer

  • Jette Thomsen

    Lammefilet på gril, med ovnkartofler, tsaziki , en god salat og et glas rødvin til;)
    God weekend fra Løgumkloster af og tak for en skøn blog, som jeg nyder og læse….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Øj, det lyder sørme også godt!
      Og tusind tak for de fine ord. Jeg er glad for, du har lyst til at læse med

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagslykkeglimt - forårskådhed, kagerester, travlhed og forventningsglæde