Opskrift på lasagne med bechamelsauce - nem og børnevenlig

Endelig back in business – det blev fejret med stil!

I tirsdags skete det endelig! Ovnen fik en ny låge og var langt om længe back in business. Efter mere end 2 uger uden ovn, var mine abstinenser til at tage at føle på. Allerede da A skrev om morgenen, at den ville blive lavet over middag, gik jeg i gang med at planlægge, hvad jeg skulle fejre det med 🙂
Det var jo nærmest en slags festdag. Og da drengene kom hjem fra skole, gav det også straks smil på deres læber, da de kunne dufte, at der var gang i bageriet 🙂

Som altid kunne jeg ikke begrænse mig, og fik bagt lidt af hvert. Det ser dog ud af mere, end det i virkeligheden er. For halvdelen af dejen til boller blev til snaskede kanelsnegle og de sprøde mørdejsbunde blev brugt både til medaljer og solbærsnitter. En slags 4 i 2 🙂

Siden i tirsdags har ovnen været på arbejde en del gange – og den bliver værdsat som aldrig før 🙂 Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget… (Omend jeg gerne havde været det foruden 😉 )
I dag fik jeg bagt en fredagskage, der gav os forårsfornemmelser, mens sneen dalede ned udenfor.
Nu venter en weekend med badmintonholdkamp med W, fødselsdagsfejring af A’s mor, rengøring, oprydning, søndagsarbejde for A’s vedkommende, kælketure (hvis sneen fortsætter med at dale) og forhåbentlig også lidt dasetid.

Rigtig god weekend!

Her er lidt info om bagerierne:

Bamsebollerne er egentlig rimelig lige til at lave. Jeg former bollerne og sætter dem tæt i en bradepande. Lader dem efterhæve og derefter pensler jeg bollerne, former små ører af en rest dej og sætter dem på til sidst, inden jeg sætter bradepanden i ovnen. Efter bagning tegner jeg ansigt på med lidt smeltet chokolade.
Både opskriften på hveder her og denne på chokoladeboller vil fungere fint til det.

Opskriften på snaskede kanelsnegle kan findes her. Og opskriften på hindbærsnitter er lige her. Og hvis halvdelen af hindbærsnitte-mørdejen bliver til medaljer, er der inspiration til den slags lige her og her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på lasagne med bechamelsauce - nem og børnevenlig