Efterårskager i en trist anledning

Sådan undgår jeg at løbe tør + en DIY på gode-minder-kageflag

Reklame for HP Instant Ink

Kender I det der med, at der (pludselig) ikke er mere blæk i printeren, når man skal have printet noget? Det er SÅ irriterende! Herhjemme bruger vi vores printer til virkelig mange formål og rigtig ofte, men jeg synes altid, det er når det er aller vigtigst, at den løber tør. Og når jeg får en god idé, der sagtens kan finde på at involvere en printer, så skal den gerne udføres nu og her.
Fx når drengene og jeg får lyst til at bage en af vores gode-minder-kager, hvor vi laver flag med gode minder, der både kan pynte og som vi kan snakke om gode stunder ud fra <3
Så sidder vi og smovser kage og siger ‘kan du huske den gang…’ – det kan anbefales 🙂
Men altså, det med manglende blæk har jeg fundet en løsning på, som jeg vil tippe jer om lidt længere nede…

Vores printer, der har det mundrette navn HP Envy Photo 7134, der også kan printe fotos og er genial som kopimaskine, bliver ikke kun brugt til hjemmelavede flag. Jeg bruger den også en del i forbindelse med mit studie, for jeg synes ikke det er rart at skulle læse mange sider på en computerskærm. Jeg er så gammel(dags) at jeg godt kan lide at kunne strege i teksten med en highlighter. Og op til eksamner er den helt uundværlig, når jeg skal øve mig i alle mine noter 😉
Derudover bruger vi den fx også når der skal printes skoleskemaer, fødselsdagsinvitationer, fællessange til familiearrangementer og når drengene har lyst til at farvelægge en bestemt figur, der hitter i øjeblikket, til eftermiddagshyggen.

Og så laver vi også indimellem mindebøger, fra gode ture eller lignende, hvor vi printer små billeder ud og hvor drengene så kan skrive eller tegne om billederne i hånden. Det er nemlig lidt tankevækkende, at de kære unger bruger de første skoleår på at lære at skrive (pænt) i hånden, træner bogstavernes krumringer og øver sig, linje for linje. Men så – efter et par års skolegang – går de over til at arbejde elektronisk. W, der går i 4. klasse, har vist kun én læsebog – ingen opgavebøger længere. Resten af dagens skoleopgaver løser han på computer og iPad. Ikke vildt fordrende for at holde den fine håndskrift ved lige. Og selvom vi efterhånden lever i en temmelig elektronisk verden, vil jeg stadig vove den påstand, at man er nødt til at kunne skrive også – altså på gammeldags manér, med blyant og papir… Så det holder vi ved lige på denne måde 😉

Derudover elsker jeg at kunne printe mine egne fotos ud (endda direkte fra telefonen) og dermed hurtigt kunne skifte motiver på billedvæggen i stuen. Det er jo helt vildt, hvad en (forholdsvis billig) printer kan nu om dage (nu lyder jeg helt gammel – igen)! På et øjeblik kan den printe billeder i fineste kvalitet – og endda på fotopapir. Så slipper jeg for bøvlet med at skulle have dem uploadet et sted, fremkaldt og vente på at posten kommer forbi med dem.

Den største udfordring i forhold til ovenstående er dog, som jeg startede med at nævne, at printeren fra tid til anden løber tør for blæk. Og jeg glemmer altid at få skrevet printerens navn ned, og få købt det rigtige blæk, når jeg endelig står i supermarkedet. Derfor er jeg ivrig tilhænger af den smarte feature, jeg lige har opdaget, hvor min printer så at sige selv bestiller blæk, når den er ved at løbe tør. Mega smart – vildt nemt – og samtidig med en god besparelse også! Og én ting mindre for mig at holde styr på, i en i forvejen travl hverdag!
Og som bonus, så bliver de gamle blækpatroner endda sendt retur til genbrug – dét er jeg vild med! Sammen med den nye blækpatron kommer der nemlig en frankeret returkuvert, så det er nemt at sende den brugte retur til genanvendelse.

Man kan vælge mellem 4 HP Instant Ink abonnementer, alt efter hvor meget man bruger sin printer. Det mindste abonnement er sågar gratis!
I kan læse meget mere om abonnementet og tilmelde jer via dette link – lige nu kan man også finde seje halloween skabeloner på siden, som man kan printe og lave (u)hyggelig sjov med!
Abonnementerne er i øvrigt uden binding, kan ændres online med et snuptag og så er fragten inkluderet i prisen.

Og nu til DIY på de små hyggelige mindekageflag:

Det er såmænd temmelig simpelt (og hvis I gerne vil se en video med, hvordan jeg gør, kan I hoppe over på Instagram @mormedmegetmere hvor jeg har lagt en video i mine højdepunkter under min profilbeskrivelse, der viser fremgangsmåden)

  • Først vælger jeg et billede ud som jeg kopierer og indsætter i et Word-dokument. Så gør jeg billedet tilpas småt, kopierer det igen, laver et mellemrum og indsætter billedet igen – så der er to ens billeder ved siden af hinanden med et mellemrum imellem.
  • Gentag proceduren til der er lavet det ønskede antal flag.
  • Print dokumentet ud – enten i sort/hvid eller i farver
  • Klip flagene ud
  • Sæt en tandstik fast på bagsiden af flaget – der hvor det lille mellemrum mellem billederne blev lavet.
  • Luk flaget – enten med lim eller med et stykke dobbeltklæbende tape
  • Pynt op med flagene der hvor du synes, de skal bringe glæde og gode minder 🙂

 

Rigtig dejlig onsdag derude og god printe-lyst 🙂

P.S. Her er et glimt af den årlige nytårskransekage, der altid bliver pyntet med minder fra året det gik:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårskager i en trist anledning