4 store drømme, mit hjerte er fuldt af...

Gør tandbørstningen til en leg – tilsæt blinklys og tuttifrutti!

Reklame for GUM

Det er ikke nogen hemmelighed, at tandbørstningen langt fra altid foregår nemt og gnidningsfrit herhjemme. Mon ikke de fleste forældre kan nikke genkendende til det?

De to store er gode til at børste tænder og får også ros for det hos tandlægen, men vi har nu også haft vores kampe med dem, da de var mindre, præcis som vi har det med L indimellem.
Vi har dog altid forsøgt at gøre tandbørstningen til en god oplevelse, og få drengene til at være en del af det, så de ikke føler, det er noget de bliver tvunget til, og som skal være en sej kamp hver eneste morgen og aften.
Vi har fx læst flere forskellige børnebøger med tandbørstning i fokus, blandt andet ‘Lotte skal til tandlæge’ og ‘Karius og Baktus’.

Siden jeg startede på sygeplejestudiet sidste år har vi haft tandbørstning på skemaet ad flere omgange. Vi har ikke kun lært om de forskellige bakterier og risici forbundet med dårlig mundpleje. Vi har også øvet tandbørstning på hinanden, fordi det er så drønvigtigt at mestre og have fokus på.
Og nu hvor jeg har lært om, hvad dårlig mund- og tandhygiejne kan gøre, er jeg blevet endnu mere fokuseret på, at drengene vokser op med gode tandvaner. Jeg ønsker virkelig for dem, at de ikke skal rende til tandlæge til andet end de årlige kontroller, og slippe for at udvikle tandlægeskræk som mig.

For et par uger siden stødte jeg på det hidtil smarteste trick i kampen om den gode tandbørstning. En tandbørste, der blinker, og dermed viser hvor længe man skal børste tænderne i hhv over- og undermund. Jeg skal lige love for, at drengene har fået blod på tanden (ej, det er måske egentlig en helt forkert metafor at bruge i denne sammenhæng…) når det kommer til tandbørstningen.
Derudover har L fået ny tandpasta, der smager af jordbær, og alene dét får ham til at stå først i køen, når vi siger, at det er børste-tænder-tid 😉

Tandbørsten med lys i er fra GUM og hedder GUM Light Up. Udover at være temmelig gadget-sej har den også en sugekop i bunden, så den på hygiejnisk vis kan stå op at tørre, og så er der monstre på den, som skal symbolisere de monstre (plak og bakterier), som børnene skal have børstet væk fra tænderne. Og som en ekstra feature viser de farvede børstestrå i midten, hvor meget tandpasta, der skal til.

Drengene synes, at GUM Light Up-tandbørsten gør tandbørstningen til en leg – og når de synes det, så synes vi voksne det også.
Win – Win 🙂

Se meget mere til GUM’s store udvalg lige her – udover de seje børnetandbørster- og tandpasta er der også en masse andet tandgrej, der kan hjælpe den gode mundhygiejne godt på vej – også hos os voksne 😉

Har du mon nogle gode råd til tandbørstningen, du vil dele her, så andre kan få glæde af dem?

 

P.S. Hvis du vil vinde et sæt med Light Up tandbørste og tandpasta, så hop over på min Instagram-profil (@mormedmegetmere) og deltag – der er hele 4 sæt på højkant!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 store drømme, mit hjerte er fuldt af...