Søndagskage, bamseboller og første forsøg med glaze

4 store drømme, mit hjerte er fuldt af…

Måske er det fordi livet har vist sig fra sin skrøbelige side flere gange de sidste par år. Måske er det fordi jeg er blevet ældre. Måske er det fordi det (stadig) rører ved ting i mig at være nogens mor. Måske er det fordi jeg mærker en stærk trang til at leve hver dag fuldt ud…

Jeg ved måske ikke helt hvorfor, men der er nogle drømme i mit hjerte, der bliver ved med at poppe frem. Selv når min hjerne ihærdigt forsøger at overdøve og undertrykke, formår de alligevel at dukke op. Oftere og oftere lige for tiden.

Livet er så skrøbeligt, vi har kun dette ene, og det er spild ikke at få det bedste ud af det. Alligevel begrænser jeg mig selv i det. Måske fordi min hjerne får lov til at bestemme mere end mit hjerte? Fordi fornuft er et ord, der står bøjet i neon, alle vegne jeg kigger hen.
Jeg har altid været den fornuftige type, der overvejer, reflekterer, vurderer. Vælger det sikre realkreditlån i banken og planlægger mere, end jeg handler impulsivt. Vælger at lytte til min egen mistro til mig selv, i stedet for at turde tro på, at jeg kan.

Alligevel har jeg lyst til at sige mine drømme højt. Fordi jeg tror på, det er sundt at drømme. Og måske det på en måde også kan være med til at skubbe mig i den rigtige retning, og få mig til at turde gå lidt mere efter mine drømme.
Måske er der også nogen af jer, der kan genkende det at gå med nogle (store og små) drømme, der prikker under huden og venter på at blive udlevet…? Skal / Skal ikke….

Om ikke andet er det sjovt at fundere lidt over, hvorfor jeg ikke gør noget ved det, jeg drømmer om. Og måske gør jeg det også…

Så – here it goes. Her er de 4 ting jeg (blandt andet) drømmer stort om:

 • Jeg drømmer om at melde mig til Den Store Bagedyst.
  Allermest for drengenes skyld. Fordi de virkelig godt kunne tænke sig, at jeg skulle give det et forsøg. Selvom det skræmmer mig fra vid og sans. Nok mest fordi jeg slet ikke kan forestille mig at skulle se mig selv i TV (hvis jeg overhoved fik lov at komme så langt!). Men også fordi jeg igen og igen siger til mig selv, at jeg slet ikke vil kunne finde ud af det, at jeg slet ikke er god nok. Måske er det også derfor, jeg ikke tør melde mig til. Fordi jeg er bange for at få at vide, at jeg ikke er god nok.
  Men måske jeg bare skulle gøre det. Som min fornuft forsøger at overbevise mig om, så ville jeg alligevel aldrig blive udvalgt – men så kan jeg da sige, at jeg har givet det et forsøg. Og hvad er det værste, der kan ske? At jeg får et nej…
 • Jeg (vi) drømmer om at flytte på landet. I et stort hus, med luft omkring os og brede vidder, uden hække der begrænser udsynet. Med mulighed til at leve flere af mine (kage)drømme ud. Med plads til at kunne byde indenfor i en kagecafé, hvor kagerne serveres på fint og særligt keramik. Måske i en ombygget lade – eller et fint orangeri – med plads til at holde kagekurser, afholde hyggelige (barsels-, strikke-, jule-, børnekrea-, teambuilding-, osv osv) arrangementer, måske endda have et par ‘bed and breakfast’ værelser, så jeg kan hygge om endnu flere – men er der overhoved nogen, der gider kigge forbi til det? Køre efter det. Det er måske nok bare mig, der har en romantisk tilgang til livet… 😉
 • Jeg drømmer om at kunne være ‘uafhængig’. Selv kunne tilrettelægge mine dage. Drikke min morgenkaffe til lyden af fuglefløjt. Være der for drengene og samtidig udleve nogle af mine (andre) drømme. Selv bestemme over min tid. Måske endda mærke små fødder på maveskindet, lige dér under hjertet, en sidste gang…
 • Jeg drømmer om at have plads til at kunne tilbyde min mor at flytte med os på landet. I et hus ved siden af vores. Så vi kunne være tæt på hinanden – og hver for sig. Være der for hinanden, hjælpe hinanden. Blive ældre sammen. Være sammen.

  Og nå ja, så drømmer jeg også om at samle nogle af mine opskrifter og andre kreative ideer i en bog 🙂

Mon der er noget I drømmer om? Eller noget I har kastet jer ud i, som I drømte om? En succeshistorie jeg kan bruge, for at overbevise mit hjerte om, at jeg skal turde (noget mere)?

14 kommentarer

 • Hanne Rasmussen

  Har lige læst det her også og må give en kommentar igen! Jeg fulgte drømmen om det 4. Barn, og det kan sådan anbefales❤. Mange hilsner fra den sdr-jyske sundhedsplejerske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Så er der åben for tilmelding til den store. bagedyst – jeg siger det bare 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MyminMy

  I lørdags sagde Ellen, “ hvis mormedmere var med ville hun vinde det hele”. Jeg er vild med dine drømme. Jeg ville elske at besøge både cafe, kursus og B&B.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Jeg syntes så meget, at du skal gå efter alle dine drømme 💗 Den første har jeg vidst skrevet til dig i rigtig mange år ☺️ Jeg tager gerne en tur til Jylland og jeres bed and breakfast og hvis der er kage på menuen, er det bare endnu bedre 💗💗 Pøj pøj med det hele søde og seje dig 💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastiske drømme! Du ville være så sej i Den store bagedyst.

  Jeg er selvstændig på deltid gennem de sidste 4 år. Det sidste år har jeg skruet mit forbrug ned på et minimum – og i maj måned flyttede jeg fra København ud for enden af en grusvej i Vestjylland. Så når jeg ikke arbejder som selvstændig udlever jeg min drøm om at blive delvist selvforsynende. Indtil videre har jeg ikke fortrudt – og fortryder jeg, kan jeg jo heldigvis flytte tilbage til byen og blive lønmodtager igen. Det kan lade sig gøre hvis man tør springe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Min veninde sagde engang til mig “hvad nu hvis du ikke var bange, hvad ville du så gøre”?. Nu giver jeg den videre til dig….
  Den store bagedyst er jo som skræddersyet til dig. Men gør det for DIN EGEN skyld, ikke for nogen andres 😉
  Jeg drømmer også om uafhængighed. Om at være min egen herre, om at ugen ikke er opgjort i 37 timer. Min drøm er delvist gået i opfyldelse på den front, da jeg søgte nyt job før sommer – og fandme fik det blandt 170 ansøgere. Jeg arbejder stadig “for nogle”, men min frihedsgrad er høj, og opgaverne er lige dem jeg havde drømt om. Da jeg søgte jobbet, troede jeg seriøst ikke, at jeg havde en chance – men nu sidder jeg altså her. Så drømme kan gå i opfyldelse, hvis man tør forfølge dem 🙂
  Jeg/vi drømmer også om at købe et sommerhus, måske sammen med mine forældre. Jeg drømmer om et ældre sommerhus, som vi kan forvandle med maling og hyggelige møbler.
  Jeg har også længe drømt om, at mærke små fødder under mit hjerte for 3. og sidste gang. Men efter 3-4 års forsøg inkl. 2 IVF forsøg, blev den drøm for alvor lukket ned her i august. Min krop kan/vil bare ikke være gravid igen. Og sådan er det nok med livet. Det er ikke alt vi har kontrol over. Men jeg ved trods alt, at vi gjorde alt hvad vi kunne for at få drømmen til at gå i opfyldelse – og med den vished, er sorgen med tiden blevet afløst af accept.
  Jeg håber, tror og hepper på dig og dine drømme, Pernille 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg synes de alle lyder som nogle helt fantastiske og ikke helt urealistiske drømme… Man lever kun en gang og jeg håber at du tør tage en chance…
  Du er en enormt dygtig blogger og instagrammer og jeg vil elske at følge med på alle de eventyr du begiver dig ud på..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Elsker alle dine drømme ❤️ Uden tvivl at de alle er til at sætte i verden. Har selv tre drenge og elsker at følge med hos jer. Jeg ville komme og spise i din lille cafe. Jeg hepper på små baby skridt og duften af hjemmebag sammen med mormor ❣️ Held og lykke 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åh, sikke nogle fine drømme! Jeg får lyst til at sige: bare gør det hele! Jeg har fulgt dig på bloggen siden du ventede nr 3 (jeg gjorde det samme og med næsten samme termin og også med to drenge i forvejen 😉) og bare med mit ‘kendskab’ til dig her vil sige at det er absolut opnåelige drømme….jeg ville i hvertfald elske at smage dine lækre kager 😊🍰👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Så fint….<3 Håber og tror på at dine drømme kan gå i opfyldelse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Seje, fine du! Tak for sådan en god blog!
  Det er sjovt, jeg har netop i dag tænkt, at du uden tvivl ville være en meget værdig deltager i Den Store Bagedyst. Jeg håber, dine drømme går i opfyldelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Y

  Jeg elsker dine drømmme!!!! Og bliver helt glad af at læse dem og kommer sådan helt impulsivt til at heppe på hver og en 😊 GØR DET! Og gerne i omvendt rækkefølge… det er så smukt, at du tænke på at kunne være mere i nærheden af din mor og de der “små fødder mod maveskindet”… åhhhhh 💗💗💗 Jeg hepper videre, for jeg tror på dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Wauw hvor er du modig – bare det at sige dine ønsker højt, shit det er sejt. Jeg drømmer om ikke at skulle arbejde – bare holde fri og så lave lidt frivilligt arbejde ved siden af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Åh sikke nogle fine ønsker! Jeg vil sådan håbe alle går i opfyldelse ❤️ Meld dig til den store bagedyst – der er ingen, der er bedre end dig! Og jeg ville elske at besøge din kagebiks 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagskage, bamseboller og første forsøg med glaze