Har du styr på sikkerheden på børneværelset? Det havde jeg ikke...

Opskrift på nem rabarbertærte med mazarinbund

Rabarbersæsonen er over os, de røde stængler pibler op af jorden og kalder på at blive nydt – men hvad skal man finde på at bruge dem til?

Hvad med at bruge dem i en lækker kage, med en fløjlsblød mazarinbund? I en lækker kage, der svinger perfekt mellem sødt og syrligt, og som er så nem at lave, at alle kan være med 🙂
Den tager ikke mange minutter at lave (med mindre du bruger tid på at dekorere den med et sirligt mønster) og den er lækker både lun og kold.
Den kan også forberedes i god tid og sættes på køl ubagt, og så kan du bage den, så det passer med, at du kan servere den lun og friskbagt for dine gæster 🙂

Derudover kan den laves, så den er både glutenfri og laktosefri – what’s not to like? 🙂

Her kommer opskriften på nem rabarbertærte med mazarinbund

Du skal bruge:
150 gr. smør (Evt. laktosefri)
150 gr. sukker
150 gr. marcipan
2 æg
40 gr sigtet speltmel (eller hvedemel) – eller glutenfri mel

3-5 stængler rabarber

3/4 dl fløde (evt. laktosefri)
2 generøse spsk creme fraiche (9%) (evt. laktosefri)
1 tsk vanillepulver

Iskold vanilleis ville også gøre sig godt 🙂

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Riv marcipanen og rør det hele godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør efter hvert af dem, men ikke længe, dejen skal kun lige samle sig. Til sidst røres melet i massen.

Fordel massen i en tærteform (ca. 22×18 cm), der er smurt godt med smør inden, eller i en springform 22-24 cm, hvor du klipser et stykke bagepapir fast i bunden og smører siderne med smør.

Rens rabarberne og skær dem i passende stykker. Læg dem på bunden, enten i et mønster eller helt og aldeles tilfældigt 😉

Sæt kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter, til den er let gylden i kanten. Tjek evt. med en kødnål i midten af kagen – kommer den op uden dej på, er kagen færdig.
Pas på med at bage den for meget, da den så bliver tør…

Lav vanillecremen ved at piske fløden til let skum og derefter vende creme fraiche og vanillepulver i.
Servér vanillecremen on the side

Lad kagen køle lidt ned på køkkenbordet, og nyd den lun, eller sæt den på køl og nyd den, når den er helt kold.
Hvis du har bagt den i en springform, kan du befri kagen fra formen, og liste den over på en tallerken eller et fad.

Bon appetit 🙂

P.S. Du kan også lave en rabarbertærte med sprød bund og vanillecreme. Opskriften på den version er lige her

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du styr på sikkerheden på børneværelset? Det havde jeg ikke...