06.06.09 - 9 (særlige) år <3

Har du styr på sikkerheden på børneværelset? Det havde jeg ikke…

Reklame for Faber Danmark

fullsizeoutput_23cafullsizeoutput_23ccfullsizeoutput_23c6

Gardiner, der holder lyset ude, er et absolut must på ethvert børneværelse – med mindre man ikke har sin nattesøvn kær 😉

Men, hvis du spørger mig, er det ikke kun vigtigt at vælge mørklægningsgardiner. Sikkerheden skal også være i top – og på dét område har vi slet ikke været sikre herhjemme!

Da vi flyttede ind i huset for 5 år siden, drønede vi, som noget af det første, af sted for at købe mørklægningsgardiner til værelserne, så der var styr på dén del. Der var nemlig mange projekter, der stod i kø, så det var rart at få sat flueben ved et par stykker, uden det største postyr.
Vi købte plisségardinerne i det første, det bedste supermarked, og med de standardmål, der nogenlunde passede til vinduerne.
Der gik ikke lang tid, før de blev et dagligt irritationsmoment, fordi de ikke ville rulle op og ned, som vi ville. De kunne ikke folde rigtigt og snorene sprang, så de kørte skævt, og somme tider var hele stangen såmænd også ved at falde ned i hovedet på mig, når jeg kom til at rykke for hårdt….!

Derudover har de meget lange snore, der har givet mig dårlige nerver adskillige gange. Tanken om, at vi en dag ikke fik rullet snorene rundt om holderen på væggen, og en af drengene kom til at hænge fast i dem – puh, jeg får kuldegysninger bare ved tanken.
Gardiner var desværre bare ikke noget, der stod særlig højt på vores budget(ønske)liste. Der var så meget andet, vi (også) gerne ville have penge til i vores kæmpe husrenovering.

Efter at have irriteret os over gardinerne i flere år, fik vi for et par uger siden endelig taget os sammen til at undersøge gardinmarkedet, for det kunne ikke blive ved at gå, at vi skulle leve med dårlige nerver og irriterede miner over gardiner! Dét er livet simpelthen for kort til…

Men der er mange spørgsmål, der melder sig, når man står overfor at skulle vælge gardiner:
Kan det betale sig at bruge penge på gardiner til børneværelserne? Hvor kan man få gode råd og kyndig vejledning ifht. valg af gardiner; plisse, persienner, lameller, rullegardiner, mørklægning? Hvad skal man gå efter, når man vælger gardiner til børneværelset? Kan man få børnesikrede gardiner? Kan det svare sig at betale for opmåling og montering? Kan man få gardiner, der gør noget godt for indeklimaet?
Jeg har forsøgt at svare på dem her. Og viser samtidig forvandlingen på drengenes værelser frem også – med både før- og efterbilleder.

Valg af gardiner til børneværelserne

Vi fik besøg af 2 virkelig søde og kompetente medarbejdere fra Faber, der viste deres store kollektion frem og vejledte os i forhold til valgmuligheder. Det er måske nok noget af det, der har afholdt mig fra at få bestilt ordentlige gardiner førhen. Der er nemlig SÅ mange muligheder, at det kan være svært at vælge.

Valgene blev dog hurtigt indsnævret, da vi først kom til at snakke om vores behov. Vi var helt sikre på, at det skulle være mørklægningsgardiner. Det fungerer bare bedst for os, at så meget lys som muligt bliver lukket ude. Især på denne tid af året, hvor aftenerne er lyse og aftensolen står ind ad vinduerne, især på S og L’s værelser.
Derudover var jeg ret sikker på, at det skulle være noget ensfarvet. Når nu det var drengenes værelser, der skulle forkæles først, skulle det ikke være noget, der ‘larmer’ for meget i mønstre, for der er så meget legetøj og andet spræl, der også kæmper om at blive set…
Faber har en fin, bred vifte af både farver, strukturer og mønstre at vælge imellem, så det var ‘bare’ at beslutte sig 😉

Vi endte med at vælge plissegardiner til S og L’s værelser. Men ikke ‘bare’ plissegardiner, som dem vi har været vant til, hvor lyset skinner ind gennem snorehullerne. Vi valgte Duette plissegardinerne fra Faber, der har dobbelt lag, så snorene er gemt indeni og de samtidig har en isolerende effekt. Det er virkelig et stort plus i de kolde måneder, hvor vinduerne kan blive noget så kolde og hvor varmetabet kan være stort! Og omvendt om sommeren kan de holde lys og varme ude, så værelserne kan forblive kølige! Virkelig smart, ik?

Derudover er Fabers gardiner børnesikre og godkendte, så der ikke er noget med lange snore, der kan sætte sig fast omkring halsen eller andet skræmmende. Og på deres rullegardiner, der køres op og ned med kæde, er der en max belastning på 6 kilo. Så hvis man hænger sig i den, springer den. Dét er virkelig smart!
På plissegardinerne er der et pumpesystem, der gør, at snoren altid har samme længde, uanset om gardinet er oppe eller nede. Et mega nemt system, som selv L kan finde ud af, så nu kan han selv rulle fra, når han står op om morgenen (til stor begejstring for ham – og os 😉 )

Valget faldt på en smuk blå farve til L’s værelse. På modsatte væg af vinduet har han tapet med hvaler, så jeg synes, den blå farve går godt i tråd med det. Og så er blå sådan en smuk, rolig farve, vi vist aldrig bliver trætte af herhjemme 😉

Her er før- og efterbilleder fra L’s værelse:

fullsizeoutput_23bf
Før – med de irriterende lysmønstre på væggen, fra alle hullerne i gardinet
fullsizeoutput_23c0 fullsizeoutput_23c7 fullsizeoutput_23c8 fullsizeoutput_23cdfullsizeoutput_23d9fullsizeoutput_23dc

S er ret glad for farver, især gul og orange har en særlig plads i hans hjerte, så hos ham faldt valget på en varm gul farve, der lyser op og giver lidt spræl til rummet. S er sådan en grinende, glad dreng, og den gule farve passer på en måde virkelig godt til hans personlighed <3 Og så minder farven både om solskin, ambulancer, smil, optimisme og sommer – alle sammen gode ting herhjemme 😉

Her er før- og efterbilleder fra S’s værelse:

fullsizeoutput_23c5 fullsizeoutput_23c9
Utroligt hvilken forskel et farvet gardin kan gøre! Det lyser op, selvom det er trukket halvvejs ned!
fullsizeoutput_23ce fullsizeoutput_23d0fullsizeoutput_23d7

Hos W endte vi med at beslutte os for noget lidt andet. Nemlig rullegardiner, der køres op og ned med fjernbetjening. Hvor blæret er det ikke lige? Vi tænkte, det var lige noget for en snart-10-årig gadgetivrig fyr. Så kan han ligge i sengen og køre gardinerne op og ned 🙂

Her er før- og efterbilleder fra W’s værelse:

fullsizeoutput_23c2
Før – mørklægningsgardiner, der ikke lukker særlig meget lys ude..
fullsizeoutput_23d3 fullsizeoutput_23d2 fullsizeoutput_23d5
Efter – med en fin afslutning for oven, der skjuler samlingen mellem de to gardiner
fullsizeoutput_23d6

Alle Fabers gardiner bliver lavet på fabrikken i Odense – så det er altså dansk kvalitet af bedste slags – Made in Denmark! Det er jeg helt vild med!
De er tilpasset 100% til vinduet og lavet i kvalitetsmaterialer. Opmåling og montering slipper man også for. Og det er virkelig godt givet ud, for jeg synes, det kan være temmelig kringlet at få målt helt rigtigt op. Man skulle jo nødigt få bestilt det forkerte. Jeg synes også det er rart, at man kan holde stof- og farveprøverne op derhjemme, og få råd og vejledning i forhold til muligheder og valg.

Og helt ærligt: Jeg havde aldrig troet, jeg skulle blive så glad for gardiner! Men de her, de er bare lækre! Og nu forstår jeg, hvorfor man ikke skal spare på det område. De penge det koster at få ordentlige gardiner – de er givet virkelig godt ud! For de giver så meget glæde hver eneste dag, jeg slet ikke havde forestillet mig eller regnet med. Både æstetisk og praktisk glæde. Jeg håber også, I kan fornemme det på billederne? De gør virkelig en forskel!
Ikke kun fordi de er pæne at se på, men også fordi de virker. De holder lyset ude, og så er de nemme at køre op og ned. Og ej at forglemme; de er børnesikrede og godkendte!
Selv drengene er ellevilde og de nyder, at de nu kan køre dem op og ned selv (og det gør A og jeg også, så vi slipper for at komme rendende, når der skal trækkes for, når solen skinner for meget eller for lidt eller de gerne vil have det mørkt på værelset eller eller 🙂 )

Nu må vi i gang med at overveje, hvad vi skal have i resten af huset, for når man først har fået gode gardiner inden for døren, er det som om, de gamle (bøvlede) skriger på at blive skiftet ud 😉

Gør dig selv en tjeneste, og læs meget mere om Faber, og alt det, de kan tilbyde, lige her. Du kan også følge dem på Facebook lige her.
Det er virkelig værd at overveje, at gøre noget godt for sine vinduer, for det er trods alt dem, man kigger ud af, og som lyset kigger ind af – hver dag 🙂

God dag derude!

1 kommentar

  • Thilde Lindebo

    Det ser virkelig lækkert ud! Gardiner SKAL bare fungere, og er faktisk noget der bruges hver dag, men det glemmes tit 🙂
    Har du en cirka-pris på, hvad det har kostet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

06.06.09 - 9 (særlige) år <3