Lykkeglimt, bamseboller og hyggemad

Årets påskefrokost – mad i lange baner og påskekager

394327 346 347 352 376 383 387
Spinatblinis med creme fraiche, laks, rejer og stenbiderrogn
331
Små sprøde minitærter med pisket flødeost med persille, ørred og jordbær
Opskriften på bundene er her
408 413 414 415
Klar – parat – angrib 🙂
419 424 428 434 444
Den eneste rigtige karrysalat, lavet efter en gammel opskrift fra min mors familie – skal ALTID være en del af påskebordet <3
447 451 455
Hygge!
458
Tarteletter med hjemmelavet fyld – opskriften er lige her
410462 463
Hjemmebagte vanillekiks med et lille budskab 🙂 Opskriften er her
471

I går var vi værter for årets påskefrokost. Vi var 8 samlet om bordet. Os 5 herhjemme, min mor, bror og svigerinde.
En lille hyggelig, afslappet forsamling, hvor der er plads til at tage den med ro, nyde, snakke, spise og være. Omend mit hjerte stadig græder undervejs. Der mangler én. Sådan vil det nok altid være. Jeg tænker meget på min far, hver dag.
Endnu mere når jeg går og forbereder en påskefrokost, som den i går. Fordi han ville have nydt det. Fordi det er ham, der har lært mig værdien af at sætte sig ved et veldækket bord. Givet mig lysten til at bruge (mange) timer i køkkenet på at forberede, kræse for og glæde andre med mad.

Lørdag aften var A på nattevagt, så jeg brugte aftenen for mig selv, efter drengene var lagt i seng, på at bage, stege og forberede. Kl. 22.30 stegte jeg fiskefileter, kl. 23 lavede jeg marcipanansigtet til påskelagkagen og kl. 23.30 hængte jeg påskeæg op i loftet over bordet. Imens så jeg gamle afsnit af Badehotellet på TV2 play og nød at være mig selv, tulle rundt og lave lige det, der får mig ned i gear og mit hjerte til at slappe af.

Derefter var L vågen i to timer, sådan lige søvngænger-agtigt. Ret spooky, håber ikke det er en ny ‘ting’. Da jeg endelig landede i sengen kl. 02, var jeg træt – men glædede mig til at stå op igen, og lave det hele færdigt <3

Påskesøndag kl. 13 samledes vi om bordet, til karrysild, fiskefileter, blinis, laksetærter, tarteletter, varm leverpostej med bacon, ost, kiks, friskbagt brød, påskeøl og kagebord. Solen strømmede ind ad vinduerne og gav os forårskriller.
A havde endnu en nattevagt foran sig, men der er efterhånden (heldigvis) en del alkoholfri øl at få, så man ikke behøver undvære helt, selvom man skal tage den tunge vej på arbejde efter sådan en dag 😉
Vi var også på æggejagt i haven – i år fik jeg lov at lege påskehare, omend vi om morgenen så en vaskeægte én af slagsen, hoppe rundt ude på vejen foran huset 🙂

Nu er påskeferien ved at være slut. I dag skal jeg have indhentet en del læsning, regnet opgaver og skrevet på min opgave. Som studerende har man jo aldrig rigtigt fri, men jeg har alligevel forsøgt at trække stikket lidt indimellem.

Rigtig god 2. påskedag derude – nu vil jeg sætte frokostrester på bordet, og kalde på alle mine drenge <3

Hvis du vil se påskekagebordet, så kig med herunder:

251 254 257
Lagkage med chokoladebunde, stikkelsbærmousse, blåbær, karamel og påskeæg
270 273
Påskelagkage efter mit tøsede kagehjerte – lyse bunde med hindbær- og blåbærmousse, marcipantop og smørcreme
278 285301 306
Påskemedaljer med grov chokoladecreme og blåbær i midten
487 488 489 235
Bountypåskeæg – opskriften er lige her
257

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt, bamseboller og hyggemad