En ny, sej ven på armen + en konkurrence

Opskrift: Farsbrød med kylling, grøntsager og ost

055045049064

Når tiden er til at kræse en smule ekstra for aftensmaden – eller når det skal være nemt og helst passe sig selv i ovnen – så laver jeg f.eks. et farsbrød som det her – med tilbehør af forskellig slags, alt efter årstid. Og i dag vil jeg dele opskriften med jer. Nu hvor weekenden banker på døren, kunne det måske inspirere til weekendmenuen…
Nogle vil måske kalde farsbrødet for forloren hare i stedet – men jeg synes, det er sådan et skørt ord 🙂 Ikke at farsbrød er så meget bedre – men hvad skal det så hedde? (Kom endelig med gode ideer 🙂 )

Billederne snyder ikke; farsbrødet er nærmest orange, men det er kun fordi det er proppet med sunde sager… 🙂

Jeg fylder farsbrødet med gode sager, så det ikke kun er kød, der kommer på gaflen. Drengene er lige så vilde med det som mig – og når der så, en sjælden gang imellem, toppes med bacon, så er lykken gjort 😉

Som nævnt ovenfor, er det smarte ved farsbrød (udover at det smager skønt), at det passer sig selv i ovnen, når først det er lavet – og så kan man jo bruge lidt tid på tilbehøret imens – eller snuppe en morfar på sofaen 😉

Hvis du ikke vil lave det med kylling, kan okse-, kalve- eller svinefars (eller en blanding) også fint bruges 🙂

Her kommer opskriften:

Du skal bruge: 

450 gr (øko) hakket kylling
1/2 dl (laktosefri) mælk
1 (øko) æg
1 dl (øko) havregryn
1 stor (øko) revet gulerod
Salt, peber og paprika

Fyld:
1/4 (øko) squash
1/2 (øko) rød peberfrugt
Et par spsk fetaost

Evt. (kalkun)bacon på toppen

Sådan gør du:

Bland fars, mælk, æg, havregryn, salt, peber, paprika og revet gulerod i en skål. Rør det sammen til en ensartet masse og lad det hvile i køleskabet, mens fyldet forberedes.
Skær squash og rød peber i små firkanter og find fetaosten frem og smuldr den lidt.

Find et ovnfast fad frem og smør en anelse olie i bunden.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag farsen ud af køleskabet og fordel 1/3 af den i bunden af fadet – det skal danne bunden for farsbrødet.
Fordel dernæst squash, rød peber og feta midt på bunden og fordel resten af farsen ovenpå, så fyldet bliver lukket inde.
Skal der bacon på toppen, lægges det over som det sidste.

Bag farsbrødet i ovnen ved 200 grader i ca. 60 minutter.

Imens kan tilbehøret laves – skal der hasselback kartofler til, kan de sagtens sættes i ovnen samtidig med farsbrødet

 

Bon appetit og rigtig god weekend!

 

P.S. Hvis du synes om denne opskrift, kan du helt sikkert finde endnu mere til gaffel og gane i mit opskriftindex lige her

069 073 075

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny, sej ven på armen + en konkurrence