Weekendlykkeglimt: Yndlings morgenstart, kaffekager, pitapop og syslerier

Opskrift: Minestronesuppe – hurtig, nem og lækker hverdagsmad

082 086

Jeg sætter virkelig stor pris på at have nemme, hurtige retter i baghånden, som kan hives frem, når hverdagen er travl, tætpakket og hektisk (hvilket vil sige; stort set alle ugens dage 😉 )

En af de retter jeg hiver frem, når det skal gå stærkt, og også når køleskabet er tæt på at være tomt, er denne minestronesuppe. Den kræver et minimum af ingredienser og forberedelsestid og så bliver drengene tilmed ellevilde, når jeg serverer den for dem.

Minestronesuppe er vist en slags klassiker indenfor suppe og kan vel nok laves på tusind forskellige måder… Jeg har aldrig fået delt min version her på bloggen, men det laver jeg om på i dag… 🙂
Måske I er andre derude, der kan have glæde af en hurtig, billig og nem opskrift på aftensmad, der mætter og faktisk også er sund 🙂

Jeg laver min version uden løg og hvidløg, da min mave ikke kan tåle det, men det kan sagtens tilføjes, sammen med de øvrige grøntsager.

Da jeg lavede suppen forleden brugte jeg et par daggamle boller som tilbehør, skåret i skiver og ristet i ovnen med lidt ost på. Frisklavede og lynhurtige naanbrød ville også være et fint supplement, men suppen kan også sagtens spises som den er 🙂

Her kommer opskriften:

Til 4-5 personer, alt efter appetit og om der er tilbehør til

Du skal bruge:

2 store gulerødder
1/2 rød peberfrugt
2 ds hakkede tomater
2,5 dl (fuldkorns)pasta
10 dl bouillon (jeg bruger kogt vand blandet op med Herbamare bouillon)
Salt, peber og andre krydderier efter smag. Jeg bruger paprika og lidt chili
Lidt olivenolie til stegning
Evt. en lille rest fløde (eller mælk), det gør selvfølgelig suppen lidt mere ‘fed’, men det gør den også dejligt cremet 🙂

Evt. tilbehør: f.eks. sprødstegt bacon eller brød

Sådan gør du: 

Skær grøntsagerne (og evt også løg/hvidløg) i små tern og/eller skiver, alt efter hvad du bedst kan lide. Jeg skærer rød peber i små tern og gulerødderne i tynde skiver.
Svits grøntsagerne i en stor gryde i olivenolie et par minutter.
Tilsæt de to dåser tomater og lad det simre et par minutter.
Tilsæt bouillon og kogende vand og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 20 minutter.
Tilsæt pasta og lad det koge mørt – der står kogeanvisning på pastaposen. De små skal have ca. 7-8 minutter.

Smag suppen til med salt, peber, paprika og evt. andre krydderier. Har du lidt fløde til overs, kan det tilsættes til sidst og simre med et minut eller to.

Så er suppen klar til servering 🙂

TIP! Hvis du synes, suppen er blevet for tyk, efter at pastaen er kogt med, kan du tilsætte lidt mere kogende vand og lade det simre med et par minutter.

 

Rigtig dejlig dag til jer alle
Her står den på studiedag, overspringshandlinger, praktiske gøremål, snart-på-vej-i-børnehave-samtale i vuggestuen (gisp) og bagedyst i aften 🙂 Hvad mon I har gang i derude?

088074

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendlykkeglimt: Yndlings morgenstart, kaffekager, pitapop og syslerier