Opskrift: Sunde(re) romkugler - sukkerfri og glutenfri - med sorte bønner

Weekendlykkeglimt; vintertid, familiemiddage og efterårstegn

167
Mit bidrag til brunch med svigermekanikken – jeg spurgte drengene hvad vi skulle tage med. Den ene sagde kanelsnegle, den anden sagde thebirkes… 🙂
074
Minestrone – den nemme løsning, når jeg er alene med drengene 😉
018 085 030
Sprøde rødbeder og gulerødder – opskriften på ovnbagte rodfrugtchips er lige her
049
Morgenhaps med frisklavet granola
096
Fredagsslik – opskriften på pandekager er lige her
109
Lørdagsmenuen – oksedeller med grøntsager, ovnbagte rodfrugter, coleslaw, bananraita, couscous af blomkål og broccoli, salat og tomatflødesåvs med kikærter – haps! 🙂
112 128 141
Opskriften på thebirkes er her
186
Søndagsmenuen – Økogris, kartoffel/gulerodsmos, hjemmelavet rødkål, lune franske kartofler, sååååvs og grønkålssalat
196
Opskriften på rødkål og flæskesteg med sprød svær er lige her
200 201
Drengene har drømt om risalamande de sidste par dage – jeg var ikke svær at overtale 😉
201 204

Snip snap snude, så var den weekend ude… Nærmest inden den kom rigtigt i gang – og også selvom vi var så heldige at få en time ekstra foræret 😉

Fredag aften stod på nem aftensmad, der simrede selv, så der var tid til sjov imens. A kom først hjem 19.15 fra vagt, så der var masser at se til. Først med afhentning af kiddos og dernæst med eftermiddagsunderholdning, inden jeg kunne pacificere dem med lidt Disneysjov 😉
Fredagsslikket blev denne gang forvandlet til en omgang pandekager med flødeskum og lidt bærkompot og så var lykken gjort 😉

Lørdag morgen og formiddag brugte jeg i en sportshal sammen med W, der var til sin første badmintonturnering. Jeg blev sat helt tilbage til min egen barndom og ungdom, og kunne sagtens huske alle de følelser, han gennemgik i løbet af sådan en håndfuld timer. Jeg var ret imponeret over at se, hvor hurtigt han har fået badmintonspillet ind under huden, så jeg glæder mig til, fortsat at følge hans udvikling 🙂

Om eftermiddagen var jeg på indkøb med drengene, besøgte A på arbejdet og dernæst hjem og forberede lørdagsmiddag, til når vi alle 5 var samlet igen. Min svigermor havde spurgt, om jeg kunne bage lidt ’sødt’ til søndagsbrunch og drengene havde valgt hvad det skulle være, så det fik jeg også gjort klar, så det var nemt at færdiggøre søndag morgen.

Søndag stod vi op til sædvanlig, gammel tid og havde pludselig en hel time mere, vi kunne dase i 😉
Snegle og thebirkes kom i ovnen og så var det ellers af sted til brunch.

Eftermiddagen gik med fodbold i fjernsynet (for nogen vedkommende) og anatomi, fysiologi, mikrobiologi og sygdomslære for andres… 😉

Om aftenen spiste vi forkælelsesmiddag sammen, inden A smuttede på nattevagt, og jeg fik puttet tre trætte drenge. Lige dér mærkede jeg for alvor vintertiden, for selvom vi spise tidligt søndag (meget tidligere end vi plejer), så var det allerede mørkt. Åh, mit foto-gen (ikke fotogen 😉 ) er ikke glad for, at der skal tages madbilleder uden dagslys, men sådan bliver det jo de næste måneder… (med mindre jeg selvfølgelig bare stopper med at fotografere i vildskab…)

Da klokken va 21.15 var jeg selv ved at falde ned af stolen af træthed, men jeg havde lidt læsning jeg ikke havde nået endnu, så det blev lige klaret, inden jeg hoppede under dynen (alt for sent).

Nu er mandagen allerede vendt tilbage for fuld styrke. Heldigvis med solskin on the side – det er jeg ret vild med. Så er efterår (og vintertid) egentlig helt okay!

Håber, I også har haft en god weekend?
God eftermiddag og aften derude

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Sunde(re) romkugler - sukkerfri og glutenfri - med sorte bønner