(U)hyggelig søndag (og tre nemme halloweenkager)

Opskrift: Små sprøde marcipantærter med æbleroser

038 039 044 017

Små lune og sprøde marcipantærter med æbleroser – dét kan altså pifte enhver (grå) efterårsdag op 🙂

De sidste æbler, fra havens gavmilde æbletræ, blev brugt til disse små tærter og drengene nød at sætte tænderne i dem.

På opfordring fra en del, efter jeg viste dem frem i dette indlæg, kommer opskriften på dem her. De er slet ikke så svære at lave, som man måske kunne tro…
Og så er kombinationen af sprød mørdejsbund, sød marcipan og syrlige æbler bare spot on! En efterårsklassiker kunne det vist godt gå hen at blive 🙂

Vil du se flere efterårskageopskrifter, kan du klikke her og finde mit bud på 10 favoritter 🙂

Her kommer opskriften på de små æblemarcipantærter:

5 stk ø12 cm

Du skal bruge: 

Til bundene:
160 gr (sigtet) speltmel (eller hvedemel)
50 gr flormelis
75 gr (laktosefri) smør
1 lille æg

Marcipanfyld: 
75 gr marcipan
75 gr (laktosefri) smør
75 gr sukker
1 lille (øko) æg
20 gr sigtet speltmel
1/4 tsk vanillepulver

2-3 æbler (og evt. lidt frosne havtornbær, men de kan sagtens udelades)

Drys lidt flormelis gennem en sigte, over tærterne, når de er afkølet lidt. Og servér tærterne lune – gerne med skyr, creme fraiche eller flødeskum on the side.

5 små tærteforme med løs bund
Kikærter eller andet til at blindbage med (kan undværes)

Sådan gør du: 

Først skal tærtebundene laves:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Smuldr mel, flormelis og smør sammen til ‘revet ost’. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med det. Hvis dejen er meget våd kan du tilsætte en smule mere mel.
Pak dejen ind i film og læg den på køl 1/2 time.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i 5 lige store stykker.
Rul dem ud på et meldrysset bord, så de passer i tærteformene.

Sæt bundene på en rist og læg små stykker bagepapir i og hæld f.eks. tørrede kikærter i, så bundene kan blindbages. Har du ikke noget at putte i, kan du også bage bundene uden, men du kan risikere, at de falder lidt mere sammen.
Bag bundene i ca. 15 minutter.

Imens laves marcipanfyldet og forberedes æbleroserne:
Riv marcipanen og pisk det sammen med sukker og smør til en ensartet masse. Tilsæt ægget og pisk det i. Til sidst piskes mel og vanillepulver sammen med.

Del æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblebådene i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og rul nogle skiver sammen til små roser.

Når bundene er bagt lysebrune fjernes kikærter og bagepapir, og marcipanmassen fordeles i tærterne.
Sæt æbleroserne ned i marcipanmassen, med skrællen opad – de må gerne stå lidt tæt.

Når tærterne er pyntet med æbleroser sættes de i ovnen ved 165 grader i ca. 35-40 minutter, til marcipanmassen er gennembagt.

Servér dem gerne lune med flødeskum, skyr eller creme fraiche on the side

 

TIP! Hvis du ikke orker at folde æbleroser, kan tærterne også bages med æblebåde eller frosne bær på toppen 🙂

 

God eftermiddag derude 🙂

 

P.S. Hvis du synes om denne opskrift, kan du garanteret finde endnu flere lige her i mit opskriftindex

001 009

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(U)hyggelig søndag (og tre nemme halloweenkager)