24 timer med -20% på efterår og udsalg

Mine øjne de skal se…

Advertisement

Sponsoreret af Alconfullsizeoutput_d1afullsizeoutput_d13

Øjnene udgør kun en lille bitte del af vores krop rent fysisk, men en ret stor del af vores verden. For alle os med øjnene i god behold gælder nok, at de betyder meget mere, end de lige ser ud til udefra.
Nogen siger sågar, at øjnene er sjælens spejl. Det gælder, når man ser på dem udefra. Når vi ser med dem indefra, er de vores vindue mod verden. Hvis vi forstår at bruge vores øjne ‘rigtigt’, kan vi blive klog(ere) på utrolig mange ting! Og netop derfor skal vi passe virkelig godt på dem!

Med børn i huset kan man ofte blive stillet skøre spørgsmål og svære dilemmaer. Forleden spurgte W mig for eksempel, om jeg helst ville være blind eller døv. Det, synes jeg, er et ret svært spørgsmål at svare på. Men jeg kunne ihvertfald svare, at jeg helst ikke ville være noget af det. For der er jo så mange fine ting at se på og lytte til hver eneste dag.

Jeg er temmelig glad for mine øjne, omend de (lidt for) ofte også volder mig kvaler og bøvl… En lang dag foran computeren bringer ofte hovedpine og træthed med sig, fordi jeg spænder i øjnene, uden helt at være klar over det.
Siden jeg blev gravid første gang har mine hormoner spillet mine øjne et puds. Jeg har haft briller i flere år, kontaktlinser og sidenhen forsøgt helt uden, fordi jeg ikke rigtig kunne blive venner med hverken briller eller kontaktlinser.

Selvom jeg ikke er meget for at stå ved det, så kan jeg godt mærke på mine øjne, at jeg (og de) bliver ældre. F.eks. når jeg er med drengene til fodbold og både skal fokusere på det, der er lige omkring mig, men også skal følge dem og bolden vidt omkring på banen.

Det samme gør sig gældende for A, der bruger kontaktlinser, fx. når han spiller fodbold. Han har efterhånden også svært ved at få øjnene til at indstille sig (mange gange) i løbet af en kamp. Derudover døjer han virkelig meget med tørre øjne, der klør og er irriterede.

Når øjnene fylder 40 år, er deres evne til at stille skarpt og fokusere, allerede reduceret med mere end 68%! Jeg er ikke engang fyldt 40 endnu, men kan allerede mærke en forskel. Det er lidt skræmmende…
Jeg kan også se på min mor, at alderen er med til at gøre øjnene mere drilske og krævende. Hun står ofte og forsøger at gøre sine arme længere end de er, for at få en æske strakt så langt væk, at hun kan læse det med småt. Og tager sine briller af og på, alt efter hvad hun laver.

De fleste over 40 år kan derfor have stor glæde og gavn af fx. læsebriller. Men mange ved det bare ikke, eller skubber problemet foran sig…
Undersøgelser viser endda, at hver anden dansker over 40 år oplever, at deres evne til at stille skarpt, hæmmer dem på arbejdet. For nogen medfører det endda fejl. Og næsten hver anden dansker oplever nedsat, ufokuseret og sløret syn, når de kører bil.
Hvorfor mon? Måske fordi mange ikke kan overskue at skulle til at gå med briller?

For dem, er der kommet en nyhed, der er værd at se nærmere på. Nemlig den nye Dailies multifokal linse fra Alcon. Udover at det er en linse, der er udviklet til syn med glidende overgang, er den også udviklet til at være rare for øjnene at have på i mange timer, og den indeholder sågar en naturlig tåreingrediens, der modvirker tørhed.

Og hvorfor så vælge linser frem for briller?
Min erfaring er, at briller ofte er i vejen (især hvis der er børn/børnebørn omkring én). Derudover dugger de og forstyrrer, når man skal være aktiv eller skal i fx. svømmehallen. Jeg har derfor altid haft mest lyst til at få det til at fungere med kontaktlinser. Og så slipper man også for at skulle have briller der ‘matcher’ ens tøj eller vælge nogen, der er så basic, at de kan gå til det hele 😀

Jeg tænker, at vi måske glemmer, at vi også skal tage os godt af vores øjne? De er lidt en selvfølgelighed, der ‘bare er der’, men vi kan faktisk gøre meget godt for dem. Præcis som når vores krop skaber sig på andre områder, og vi må en tur til lægen og have hjælp til at løse eller bedre problemet…

Inden jeg blev introduceret for de multifokale linser anede jeg ikke, at man kunne få linser med glidende overgang! Men det gør jeg nu og nu er nyheden ovenikøbet givet videre til jer. Jeg synes, det er ret smart, og hvis ikke før, så skal jeg ihvertfald have dem prøvet af, når jeg rammer de 40 og mine øjne begynder at te sig mere, end de allerede gør….

Lige nu kan I prøve linserne gratis i 10 dage. Hvis I har lyst, kan I læse mere om dem og tilbuddet lige her

 

Rigtig god søndag derude

undefined_70047a30dcf4c2b258da3a2434796892_alcon_vision_influ_dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 timer med -20% på efterår og udsalg