Skal vi ikke lige få renset luften?

Opskrift: Nemme og hurtige naanbrød med speltmel

010 013 019

I dag vil jeg dele en opskrift med jer, på naanbrød med speltmel – et perfekt sidekick til suppe!

Efterår er vist startskuddet til suppe-højsæsonen og det benytter vi os gerne af herhjemme. Der findes så mange lækre supper at varme sig på. Nogle er hurtige at lave og perfekte på travle hverdage, og andre vil gerne stå op småsimre på komfuret det halve af en søndag.

Jeg har ikke altid været vild med suppe, men jeg er kommet efter det de sidste år. Især nu hvor jeg har 4 at lave det til, som lystigt slubrer det i sig, og synes det er en fantastisk spise!

Jeg serverer helst noget tyggefast til suppen, så der også er lidt at gumle på eller dyppe i suppen. Jeg synes også, det forlænger mæthedsfornemmelsen, at der kommer lidt andet i maven end ‘bare’ væske.

Disse naanbrød er virkelig nemme at lave og skal ikke engang hæve, så de kan laves i et snuptag, mens suppen bobler færdig.

Jeg laver dem med speltmel, men hvedemel kan også bruges.

Opskriften giver 8 naanbrød
Det skal du bruge:
1 dl. (øko) fuldkorns/grahamsspeltmel
3 dl. (øko) sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk olie (raps- eller olivenolie)
1 1/2 dl vand
Salt
Pensles med olie og drysses med krydderier efter smag

Sådan gør du:
Start med at røre mel, salt og bagepulver godt sammen. Tilsæt de våde ingredienser og ælt det hele grundigt sammen. Hvis dejen er klistret tilsættes lidt ekstra mel
Del dejen i 8 stykker. Varm en pande op med lidt olie på. Rul kuglerne ud til runde naanbrød, ca. 1/2-1 cm tykke
Pensl dem med olivenolie og drys med krydderier, f.eks. chili, salt eller peber.
Steg dem på panden i ca. 7-10 minutter. Vend dem indimellem. De skal vendes, når de begynder at tage lidt farve.

 

Rigtig god fredag og weekend til jer alle!
I dag kommer drengene hjem fra miniferie hos farmor og farfar. Bliver skønt at se dem igen 🙂 For A’s vedkommende står der 2 nattevagt i kalenderen – vi andre har planer om at dase, læse, lege og sludre 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi ikke lige få renset luften?