Opskrift: Tynde og nemme (laktosefri) pandekager med spelt

Opskrift: Vegetarnuggets med grøntsager

014 016 019

Vegetarnuggets eller grøntsagsdeller – kært barn har mange navne. Uanset hvad man vælger at kalde dem, så er de værd at stifte bekendtskab med 🙂

I modsætning til i går, hvor jeg delte en lækker dessertopskrift med jer, vil jeg i dag dele en aftensmadsopskrift, der tilmed er proppet med grønt 🙂

Jeg forsøger at lave lækre retter til alle mine drenge (næsten) hver dag. Et par gange om ugen forsøger jeg at tænke kreativt med resterne fra de foregående dage, og andre dage kigger jeg på køleskabshylderne og finder på nye retter, med det der trænger til at blive brugt. 2-3 dage om ugen forsøger jeg at være kreativ på vegetarmåden, både for vores egen (og pengepungens) skyld, men også for miljøets.

Heldigvis er der ikke noget brok fra drengene, når der ikke er kød på bordet. Men jeg forsøger også at imødekomme ‘kødmanglen’ med grønne alternativer, der ‘minder om’. F.eks. de her grøntsagsnuggets, der er drøngode – også kolde i madpakken dagen efter 😉

De er såmænd temmelig lette at lave og det er jo bare en fin bonus, for de fleste hverdage er jo tidskrævende nok i forvejen 😉
Og så er det en virkelig snedig måde at få opfyldt sit daglige grøntsagsbehov.

Her kommer opskriften, der giver ca. 20-25 nuggets/deller

Du skal bruge:

600 gr (øko) gulerod og blomkål (jeg brugte ca. 150 gr gulerod og 350 gr blomkål)
75 gr. rasp – jeg bruger speltrasp (som jeg køber her)
75 gr ost – jeg bruger en blanding af øko parmesan og mellemlagret ost
1 (øko) æg
Salt og peber

Sådan gør du:

Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på et par cm. Del blomkålen i små buketter. Kog det hele et par minutter, til de er blevet møre.
Hæld vandet fra og hæld grøntsagerne i en skål til foodprocesseren eller en skål, som håndmixeren kan bruges i.
Riv ost og tilsæt det til grøntsagerne sammen med rasp, æg, salt og peber.
Kør massen ensartet i foodprocesseren eller med håndmixeren og sæt massen på køl i 30-45 minutter.

Tag massen ud af køleskabet og form nuggets med hænderne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 25 minutter i alt. Efter 15 minutter vendes de.

Servér dem varme – f.eks. sammen med en lækker grovtærte og lidt dip. Jeg laver en hurtig dip af 1 dl yoghurt naturel, 1 tsk mayonnaise, salt, peber og persille og det smager rigtig skønt til 🙂

026 029 046

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Tynde og nemme (laktosefri) pandekager med spelt