Weekendlykkeglimt med efterårsambivalens

Opskrift: Luftig chokoladekage med flødeskum, kokos og chokoladeglasur

042 045 047 053

Denne lækre, luftige chokolade med flødeskum og kokos er god til virkelig mange anledninger – f.eks. som ‘bare-fordi’ kage, fødselsdagskage, søndagskage, hyggekage, fejringskage eller eftermiddagskage 😉

Den minder mig om en kage, jeg husker fra min barndom, men som jeg ikke har fået siden ‘engang’ – fordi jeg ikke kan huske, hvor den kom fra. Den der blanding af chokoladekage og flødeskum kan et eller andet, selvom det på sin vis er ret simpelt… Og for en stund, var jeg tilbage i barndommens gade og det var slet ikke så dumt endda 🙂
Og nu er mindet tilmed givet videre til drengene…

I anledning af efteråret, og et besøg hos min mormor, havde jeg pyntet den med marcipanblade, men den kan nu også sagtens nydes ‘plain’ eller måske med noget helt andet pynt – alt efter anledning og kagebagetid til rådighed 🙂

Den er nem at bage, selv for små hænder, og koster ikke alverdens tid i køkkenet. Den smager skønt og ser ud af noget, alene fordi den er lidt lagkageagtig i sit udtryk. Den smager også skønt uden flødeskum i midten, hvis det skal være endnu nemmere 🙂

Her kommer opskriften, hvis nogen af jer skulle have lyst til at bage en skøn hyggekage. Jeg har planer om at bage den igen i eftermiddag, så W og jeg har lidt forkælelses-tv-dessert, når vi skal se Den store bagedyst i aften 🙂

Jeg bager, som altid, med speltmel (læs hvorfor lige her), men den kan også bages med hvedemel. Og så bruger jeg laktosefri mælk, fløde og smør, af henyn til min ældste dreng, men det er selvfølgelig også frivilligt 🙂

Til en kage Ø 16 cm

Du skal bruge: 

Chokoladekagen:
210 gr sukker
60 gr (øko) smør (evt. laktosefri)
150 gr sigtet speltmel (eller hvedemel) – jeg har skrevet et indlæg om mel lige her
1 1/2 tsk bagepulver
30 gr kakaopulver
1 1/2 dl mælk (evt. laktosefri)
2 små (øko) æg
1 tsk vanillepulver
Evt. 30 gr. grofthakket, mørk chokolade (det gør altså en lækker forskel)
Et lille drys havsalt

2 dl piskefløde (evt. laktosefri)

Lidt kokos til pynt

Til chokoladeglasuren:
1/2 dl fløde (evt. laktosefri)
12 gr glukosesirup
35 gr. mørk chokolade

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Pisk forsigtigt blødt smør, sukker, mel, bagepulver og kakao sammen i en skål med en elpisker til smørret bliver ‘optaget’ i resten.
Tilsæt mælk, æg og vanille og pisk igen, til massen er lækker og luftig 🙂
Tilsæt evt. hakket chokolade til dejen og en smule havsalt.
Klips bagepapir fast i bunden af en springform Ø16. Smør siderne med lidt smør og hæld dejen op i.
Bag kagen i ca. 40-45 minutter, til den er gennembagt. Tjek forsigtigt med en tandstik, i midten af kagen – kommer den op uden dej på, er kagen færdig.
Pas på med at bage kagen for længe, så bliver den tør.

Når kagen er kølet af, fjernes springformen og bagepapiret fjernes forsigtigt fra bunden. Sæt den på en tallerken eller et kagefad.
Del bunden i to. Pisk fløden til let skum og fordel det på bunden. Læg toppen på og sæt kagen på køl, mens chokoladeglasuren laves.

Varm fløde og glukosesirup i en lille gryde til kogepunktet. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør i midten af skålen med en gummidejskraber, til massen er smeltet sammen og blevet ensartet. Fordel glasuren ovenpå kagen og drys med kokos. Lad glasuren sætte sig lidt og så er kagen klar til servering 🙂

Opbevar kagen på køl, til den skal spises.

God eftermiddag og god fornøjelse i aften, hvis I også skal sofahygge til Den store bagedyst 🙂

055 062 064 067

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendlykkeglimt med efterårsambivalens