Min nye yndlingsstrik - perfekt til den danske 'sommer'

Første skoledag i 0.a og 3.b

003 100-text124019 023 026 029 042 050

Første skoledag i 0.a og 3.b – hvordan gik det så? Apropos indlægget fra i søndags, så var jeg en smule ængstelig og spændt på, hvordan det nu skulle gå.. .

Heldigvis endte det med at gå meget bedre end jeg havde turdet håbe.

A og W cyklede af sted til 1. skoledag i 3.b kvart i otte.
A og en anden var de eneste to fædre fordelt på de to klasser – så det var godt, han kom derop og viste far-flaget 😉

S skulle først møde kl. 10.30, så vi kørte L i vuggestue og hjem igen og udnyttede tiden med at øve bogstaver og sludre. Uh, hvor var ventetiden lang. Jeg havde frygtet, at vi skulle bruge timerne på at ‘forberede’ os til at skulle af sted, men det endte helt modsat, tiden gik alt for langsomt 🙂

Oppe ved skolen mødtes vi med A, og gik ind til samling med alle de andre nye o. klasses elever og deres forældre.
Efter skolelederens velkomsttale skulle vi synge fællessang; ‘Hør den lille stær’. Den sang, som min far sang for mig, da jeg var lille. ‘Vores’ sang.
Jeg vil virkelig gerne bakke op om fællessang, men lige dér var det bare for svært. Jeg var nødt til at lade læberne bevæge sig uden lyd, mens jeg koncentrerede mig om, ikke at lade tårerne få frit løb.
Selvom jeg synger den for L hver aften, så var det bare for svært for mig at sidde dér, med en stolt S ved min side, og synge den sang, der minder mig allermest om min far (og minder mig om, at han ikke er her, til at høre om det hele)

Efter fællessamling gik vi ned i klassen, hvor vi hørte lidt om klasse’reglerne’ og løste et par opgaver. Derefter stod der spisepause på skemaet, og så var det farvel-til-forældre-tid. Efter lidt overvejelser og en anelse skepsis, blev A og jeg krammet ud af døren.
A kom direkte fra nattevagt, så han smuttede hjem i seng, og imens kørte jeg om efter min mor, der skulle køres til mammografiundersøgelse på sygehuset en halv time herfra.

Om eftermiddagen, da vi alle var samlet igen, nød vi solen i haven, med drinks og fodboldspil. Og fejrede en god første skoledag, både for W og S. Og også for L, der også synes, han havde været i skole <3

Om aftenen stod menuen på kyllingenuggets (opskrift her), ketchup (opskrift her), fritter, salat og grillede grøntsager – nogle af dem endda fra haven 🙂
Og til dessert; en god gang crumble med flødeskum.
Og så kaldte dynerne også på 3 trætte drenge!

Det var en meget spændt og glad S, der blev puttet, der næsten ikke kunne overskue at skulle vente en hel nat, før han kunne komme i skole igen. Fantastisk at opleve hans glæde igen, den som fyldte det meste for et par uger siden, men som pludselig blev overtaget af tvivl og usikkerhed.

Nu håber jeg bare at skoleglæden holder ved – længe 🙂
(Ville ønske, min smøre-madpakker-glæde var vendt tilbage på samme måde 😉 )

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nye yndlingsstrik - perfekt til den danske 'sommer'