Konkurrence: Vind et weekendophold i Skallerup Seaside Resort

Noget om første skoledag – på godt og ondt

Sponsoreret af Ellos

024019
Håndtegnene er der ihvertfald styr på 🙂
032037049 054 061 068 074

Kan du huske din første skoledag?

Jeg husker stadig tydeligt min første skoledag… Det var en stor dag! Uh, hvor var jeg spændt og glædede mig. Jeg kan også sagtens huske hvad for noget tøj, jeg havde på. Jeg følte mig meget fin og godt tilpas i min kusines aflagte, matchende nederdel og top og en cowboyjakke udover, der var en anelse for stor.

I morgen er en af den slags store dage – både for børn og voksne herhjemme. Sådan en dag vi vil huske i mange år – for noget godt, forhåbentlig.

Fra i morgen er jeg mor til 2 skolebørn – det er helt vildt og jeg forstår det vist ikke helt!

S har talt ned til skolestart i flere (mange) måneder efterhånden. Han er virkelig klar til at skulle i skole og fuld af gåpåmod, nysgerrighed og lyst til at lære. Han har haft lavet et afkrydsningsskema, han troligt har haft krusedullet på hver dag, når han skulle i seng. Og han har, med stjerner i øjnene, haft snakket om skolestart længe.

Men…. I søndags, da vores lange sommerferie var slut, blev hans forventningsglæde og sommerfugle i maven – desværre – afløst af ked-af-det-hed og usikkerhed på alt det nye. Måske fordi han skulle starte et ‘nyt’ sted, ikke længere være i børnehaven, men høre til i fritteren.
Følelser, der måske nok er meget normale at opleve, lige inden noget (stort og) nyt (jeg kender det ihvertfald fra mig selv). Men så ærgerligt, at maven ikke vil være med til, kun at baske med gode sommerfugle.

Den sidste uge har han derfor brugt på at vænne sig til det nye, falde til i fritteren og tage en dag ad gangen.

I går gik/løb drengene og jeg turen til skole. Selvom vi kender den, og har gået den mange gange, var det fint og hyggeligt lige at genopfriske den, snakke om, hvor man skal være særligt opmærksom på andre cyklister, gående, biler osv.

Det var med til at få sommerfuglene til at lande nede i maven. Vi snakkede om alt det der skal ske, sådan helt lavpraktisk. Det er nemlig min opfattelse, at det altid er godt givet ud at brække tingene ned i små, håndgribelige bidder. Og få afmystificeret nogle af de mange ting, der kan blive store i et ‘lille’ hoved.

 

Da W startede i 0. klasse fik han lov til at vælge et sæt tøj, som han kunne have på, på første skoledag. Og sådan har vi gjort det hvert år siden. Som en markering af et nyt kapitel. (De vokser jo alligevel som ukrudt og skal have udskiftet garderoben hele tiden, så hvorfor ikke gøre noget særligt ud af det? 🙂 )

I år var der så to drenge herhjemme, der skulle vælge et nyt sæt tøj til skolestart. Og for at gøre det nemt, bestilte vi sættene på nettet hos Ellos, mens vi var på ferie. Så lå det klar til os, da vi kom hjem igen og kunne nå at blive vasket, inden den store dag.

Drengene valgte, med stor omhu og interesse, hver deres sæt. Fordi S slet ikke kunne bestemme sig, og virkelig trænger til nyt, der passer i længden, røg der to sæt i kurven til ham. Nu skal han så bare liiiige bestemme sig for, hvilket ét der skal på, på den store dag 🙂

W valgte nogle ret lækre og lette cargobukser med lommer på siderne, en t-shirt med sølvprint, som vist var kærlighed ved første blik og en sweatshirt med lynlås til at tage udover.

S valgte et sæt med bløde joggingbukser, en t-shirt med poteprint og en sweat med lynlås til at tage over, med en cool tekst.
Det andet sæt var med bløde chinos, en stribet t-shirt i en af favoritfarverne og endnu en sweat med lynlås til at tage udover, hvis det danske sommervejr bidder…

De er i det hele taget ret vilde med trøjer med lynlås eller knapper, de lige kan tage af og på, alt efter vejr og aktivitetsniveau 😉 Og det passer mig egentlig ret fint, for de er nemme at mixe på kryds og tværs med resten af deres garderobe.

Et lille tip: Til og med 27/8 har Ellos -25% på tøj, sko, ting og sager til børn og babyer (gælder også brands) 😉 Se det hele her

I går, på vores tur, luftede vi det nye tøj, som en slags generalprøve, for lige at ‘gå det til’, til den store dag. Det hele passede heldigvis fint og de kunne bevæge sig i det, som de gerne ville 😉

 

I morgen venter hverdagen så igen. For W bliver den nok ikke så anderledes, men for S bliver det et helt nyt kapitel. A og jeg skal til at vænne os til, at vi skal tjekke forældreintra for 2 og de første forældremøder er allerede i kalenderen. Der bliver nok at se til 😉

Nu er der bare tilbage at krydse fingre for, at de begge får en rigtig god første skoledag – især S, så han har mod på mere. Han har heldigvis en storebror, der er lige i nærheden.
W glæder sig til at gense sine klassekammerater efter mange ugers ferie – det er jo et meget godt udgangspunkt for endnu et fint skoleår 🙂
Og så håber jeg, at jeg formår at begrænse mine stolte mortårer, for det kan jo ikke nytte noget at gå rundt med våde kinder hele dagen…

Vi ses i morgen, 3.b og 0.a 😉

088
Slet ikke så dumt at have en storebror at se op til <3
090 105 114

4 kommentarer

  • Hvor ser de søde og rå ud. Jeg håber første skoledag var god! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak, Julie. Jeg synes også de er ret søde (og seje) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Op.

    Hvor ser de død-smarte ud! Suk, alle de pigehjerter, der må briste de kommende år.. 😉
    Vi er også en smule nervøse for første skoledag i morgen – selvom mine to skal starte i hhv. 7.- og 9.klasse. Fordi: Vi bor i Holstebro, hvor man har valgt at nedlægge tidligere skoledistrikter og erstatte dem med ét stort. For så kan man nemlig “tvangsflytte” de (primært) tosprogede elever, som man måtte ønske, og dermed fordele dem mere. Derudover lægger man tre skoler sammen til én stor skole – men dén skole skal lige udvides/bygges, så indtil videre skal børnene fordeles i tre klassetrin på hver af de tre skoler. Og der er meget mere rod, end jeg lige kan forklare her… 😣
    Så mine børn får nye klassekammerater i morgen. Og nye lærere. Og der har været så meget rod og mangel på kommunikation, at vi i fredags måtte ringe og bede om at få oplyst, hvilke klasser de rent faktisk skal i (A? B? C?) samt hvilket lokale, de skal møde op i i morgen. For dén slags usikkerheder kan give særligt vores datter ondt i maven.. 😔
    Såeh… Det bliver spændende!
    Håber, jeres store drenge får en dejlig første skoledag! 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak, Signe.
      Av, altså. Det lyder godt nok ikke sjovt! Jeg hørte godt noget om det i radioen og tænkte på en af mine veninder, der er lærer i Holstebro. Sikke en omvæltning, både for lærere og elever. Håber, det blev en bedre første skoledag, end I havde kunnet sætte næsen op efter. Det er næsten godt, at de er så store, at de snart skal forlade skolen, når det skal være sådan et rod. Men det er selvfølgelig også nu, i 7. og 9. klasse, at der er så meget ‘andet’ der også rumsterer i de kære ungers hoveder. Håber, de hurtigt finder sig til rette!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence: Vind et weekendophold i Skallerup Seaside Resort