Tag ud i det blå og nyd! + Tips og tricks til picnic

Opskrift: Brownie med hindbærmousse, skildpaddeskum og træstammer

546553

En lækker, svampet browniebund med syrligsød hindbærmousse, skildpaddeskum til at forkæle smagsløgene og så lige en lille træstamme som prikken over i’et 🙂

Denne lille kageforkælelse gik rent hjem! Den smager skønt af sommer og sol og den syrligtsøde hindbærmousse komplimenterer den søde bund ret godt.

Når vi ikke er så mange kagespisere eller jeg har tid (og lyst) til at lave flere forskellige kager, så er det rart at kunne lave dem i lidt mindre skala. For selvom kagerester ikke er nogen særlig dårlig ting, så er det jo heller ikke super sundt at have køleskabet fuld af dem – hele tiden ihvertfald 😉

Til min svigerindes fødselsdagsfejring i sidste uge lavede jeg blandt andet denne brownie med hindbærmousse, skildpaddeskum og træstammer på toppen.

Mange af jer har skrevet til mig og efterspurgt opskriften, så den kommer selvfølgelig her 🙂

Denne type kage har rigtig godt af at blive lavet dagen i forvejen – hvilket kun er et plus, hvis du spørger mig 🙂

Hvis du ikke har tid eller lyst til, at der skal træstammer på toppen, kan du selvfølgelig bare undvære dem 😉

Du skal bruge: 

Til browniebunden:
55 gr. mørk chokolade
30 gr. smør (evt. laktosefri)
1 æg
90 gr. sukker
15 gr. speltmel (eller hvedemel)
5 gr. kakaopulver
Et lille drys flagesalt

Til hindbærmoussen:
1 tsk vand
150 gr. hindbær (evt. frosne)
25 gr. sukker
1/4 tsk vanillepulver
1 1/2 plade husblas
1 dl fløde (evt. laktosefri)

Til skildpaddeskum:
2 dl fløde (evt. laktosefri)
2 små mini skildpadder

Evt. pynt, friske hindbær eller hjemmelavede træstammer

Kagering Ø16 cm – f.eks. denne (reklamelink)
Lagkageplast – f.eks. dette (reklamelink)

Sådan gør du: 

Først skal bunden bages:
Smelt smør og chokolade sammen over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker og vend chokoladesmørret i bagefter.
Bland mel og kakaopulver, si det i kagemassen og vend det rundt med en dejskraber. Vend saltet i til sidst.
Smør en kagering ca. Ø16 med lidt smør, sæt den på en bageplade med bagepapir og hæld massen i
Bag bunden i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter, til den er gennembagt

Så skal hindbærmoussen laves:
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand.
Kog vand, sukker og bær sammen i en gryde, til bærrene kan moses med en ske. Blend det sammen til en ensartet masse. Hæld et par spsk af massen tilbage i gryden og sæt resten på køl eller i fryseren, hvis du gerne vil speede processen lidt op.
Når hindbærmosen er kølet ned til samme temperatur som fløden, kan du gå videre.
Varm de 2 spsk hindbærmos op i gryden og opløs husblassen heri. Bland det sammen med den kolde hindbærmos.
Pisk fløden til let skum i en skål og vend forsigtigt og lidt ad gangen hindbærmosen i. Vend det sammen til en ensartet masse.

For kageringen med lagkageplast (eller husholdningsfilm) og læg bunden ned i. Hæld moussen ovenpå og ryst forsigtigt tallerknen lidt, så massen fordeler sig og evt. luftbobler forsvinder.

Sæt kagen på køl min. 3-4 timer, men gerne til næste dag.

Lav derefter skildpaddeskummet klar:
Varm fløden op i en skål over vandbad og smelt de to skildpadder i den varme fløde. Sæt skålen på køl med vitawrap over. Læg vitawrap helt ned på fløden, ellers dannes der kondens.
Sørg for at skildpaddefløden er helt iskold, før den piskes. Sæt den evt. i fryseren 15 minutter inden, så den med garanti er kold, ellers kan den ikke piskes til flødeskum

Når kagen har sat sig, fjernes ring og lagkageplast og kagen pyntes, som du har lyst, med skildpaddeskum, friske hindbær, hindbærpulver, guldglimmer eller lignende 🙂

Hvis du vil lave små træstammer til at pynte med, er opskriften på træstammer lige her.
Jeg lavede dem blot i mindre format end normalt 🙂

645 649616

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag ud i det blå og nyd! + Tips og tricks til picnic