Lykkeglimt; hverdagsmad, jordbærtyve, Barbie og favoritretter

Opskrift: Oreo chokoladekiks med speltmel (laktosefri)

123 125 129 135

Hjemmelavede oreos er en virkelig god idé – om det så er som eftermiddagsforkælelse, på kagebordet eller noget tredje, så går de rent hjem!
Sprøde bunde med fløjlsblød smørcreme, der både knaser og smelter på tungen. En version uden dikkedarer, og meget mere naturlig end den supermarkedet lokker med, og som samtidig er hurtig og let at lave…

Mums altså! Fødselsdagsbarnet var ellevild med dem til sin kagefest for et par uger siden, og da temaet for fødselsdagsfesten var flødeskum og smør i rigelige mængder, passede de perfekt ind 😉

De er temmelig nemme at lave, og kan sagtens laves dagen i forvejen, så det er bare med at komme i gang. Jeg er helt sikker på, de også vil være et hit som weekendkage til kaffen eller måske som en lille aftensnack, når der skal lidt ekstra til 😉

Min version er med speltmel – hvorfor, kan du læse mere om her – men speltmelet kan sagtens erstattes af hvedemel.

Opskriften giver ca. 20-30 stykker, alt efter hvor tykke, du laver dem

Du skal bruge:

Til bundene:
150 gr. sigtet speltmel
75 gr. flormelis
30 gr. kakaopulver
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. bagepulver
Et lille drys salt
135 gr. (laktosefri, øko) smør

Til smørcremen:
75 gr. blødt (laktosefrit, øko) smør
150 gr. flormelis
Et lille drys salt
1/2 tsk. vanillepulver
Evt. lidt lime- eller citronsaft

Sådan gør du: 

Først skal bundene laves:
Bland alle de tørre ingredienser. Ælt det sammen med smørret, der er skåret i tern. Dejen må endelig ikke æltes mere end højst nødvendigt, den skal bare lige samle sig.
Form dejen til en pølse (tykkelsen svarer til størrelsen på dine oreos) og læg den på køl 1 times tid.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Skær 3-4 mm tykke skiver af kagepølsen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag bundene ca. 12-15 minutter alt efter størrelse, ovn og tykkelse.

Lad dem køle af på en rist

Pisk alle ingredienser til smørcremen sammen.
Put smørcremen op i en sprøjtepose, evt. med en stjerneformet tyl.
Fordel smørcreme på halvdelen af bundene og saml dem med en anden bund.

Læg de færdige oreos på et fad, i en skål eller kagedåse og sæt dem på køl, til de skal nydes.

TIPS!
Det er en god idé at lave dem i god tid, så smørcremen kan sætte sig på køl, inden de skal nydes – evt. med en god kop kaffe on the side 😉
De vil også gøre sig godt i miniformat, som pynt på en cupcake eller lignende

 

Som altid, vil det gøre mig rigtig glad, hvis du vil dele det med mig, hvis du afprøver nogle af mine opskrifter. Tag mig endelig på Instagram @mormedmegetmere eller skriv en kommentar her!
God fornøjelse og rigtig dejlig weekend derude!

198 208 230

Opskriften på brownie med stikkelsbærmousse (kagen til venstre for oreos’ne på billedet ovenfor) er allerede på bloggen lige her

   

2 kommentarer

  • Mette Godballe

    Uhh, har ventet (tålmodigt) på opskriften, lige siden du lagde de første billeder op af dine ‘oreos’. De ser SÅ lækre ud! Opskriften skal helt sikkert prøves😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tak for din tålmodighed, Mette 😀
      Håber, du synes om opskriften, når du får den afprøvet 🙂
      Rigtig god, ny uge til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt; hverdagsmad, jordbærtyve, Barbie og favoritretter