I juni skal jeg....

Opskrift på sprøde vafler og yoghurtis uden mel og sukker

083 062 091 064 066 069 076

I går var sådan en dag, der krævede lidt ekstra forkælelse…

Årets første sommerdag blev markeret med friske, danske økojordbær, sprøde vafler og yoghurtis uden sukker og mel – det var jo faktisk dejlig lunt, selvom det blæste mere end rigeligt, så is var helt på sin plads 😉

A smuttede på stadion for at se fodbold – imens hyggede drengene og jeg med ‘sund’ dessert.
Altså så sund, at den er uden tilsat sukker, fløde og mel… Så vil jeg lade det være op til én selv, om man synes, den er sund eller ej 😉

De var ellevilde med det (de er godt nok altid søde til at være ellevilde med det, de får serveret, men jeg tror nu nok de mener det 😉 ) og da jeg fortalte dem, at det faktisk slet ikke var så usundt en dessert, sagde W grinende, at vi da så skulle tage at spise noget mere af det hver dag 😉

Vaflerne er et fast hit herhjemme, både til weekend-forkælelsesmorgenmad, som eftermiddagshygge-ting og som dessert – både fordi de er giga nemme og hurtige at lave, og fordi de kan spises, uden man behøver få dårlig samvittighed. Man får endda fuldkorn og masser af gode fibre fra havregrynene – selvom de smager syndigt godt 😉
De bliver sprøde, som vafler gerne må være (hvis I spørger mig), og gør sig godt, både med is, syltetøj, frisk frugt eller måske en omgang frisklavet kompot af rabarber fra haven?

Yoghurtisen er også nem at lave og smager skønt – omend ikke så syndigt som den fløde-forkælede slags. Yoghurtisen er lidt syrlig, da der ikke er tilsat sukker. Men det kan vi godt lide, især når den spises sammen med de sprøde vafler.

Opskrift på vafler uden sukker og mel – ca. 8-10 stk

Du skal bruge: 

4 dl havregryn (evt. glutenfri)
1 dl speltflager (kan erstattet med 1 dl ekstra havregryn)
5 dl mælk (jeg bruger laktosefri minimælk, du kan også bruge mandelmælk eller alm. mælk)
4 (øko) æg
1/2 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
1 spsk kakaopulver (kan udelades)

Sådan gør du: 

Mål alle ingredienser op i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender.
Varm et vaffeljern og bag vaflerne nogle minutter hver, til de er gennembagte og hævet op.

De er sprøde, når de er færdige, så skal de ikke spises med det samme, kan de lægges på en rist i ovnen ved 65 grader varmluft. Lægger du dem på en tallerken bliver de bløde – men det er heller ikke så dumt endda 😉


Opskrift på yoghurtis med jordbær

Du skal bruge:

300 gr friske jordbær – du kan også bruge frosne, så bliver det nærmest til is med det samme 😉
300 gr. yoghurt naturel (jeg bruger laktosefri)
1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
2 spsk honning eller god jordbærmarmelade til at søde med

Sådan gør du: 

Nip og rens jordbærrene.
Put dem i en skål sammen med yoghurt, honning og vanillepulver.
Blend det hele til en ensartet masse og hæld det op i en ismaskine og kør det til is – det tager ca. 20-30 minutter alt efter maskine.

Nyd isen med det samme, eller skrab den over i en ren beholder og put den i fryseren 🙂

 

Tip! Skal det være ekstra godt, kan lidt smeltet mørk chokolade sætte prikken over i’et 😉
Vaflerne kan fint overnatte i køleskabet, og lunes i ovnen eller på brødristeren dagen efter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I juni skal jeg....