Fødselsdagsønsker - 2 år

Friskbagte hveder med spelt til St. Bededag

maj-2014-008 maj-2014-015 maj-2014-007

Friskbagte, lune hveder er altså virkelig godt! Sådan syndigt godt, med (tand)smør på og måske en skive ost eller lidt god syltetøj

Der er vist efterhånden forskellige traditioner for, hvornår de skal spises, men så vidt jeg ved, var det engang meningen, at de skulle købes om torsdagen og spises om fredagen, når bageren holdt lukket for at bede. Har dog på fornemmelsen, at mange spiser dem om torsdagen – men ja, hvorfor ikke? De er jo svære at holde fingrene fra, når de er friskbagte, luftige og møre. Uhm, jeg bliver helt sulten bare ved tanken.

I morgen skal jeg i gang med årets portion og jeg glæder mig allerede.

Jeg tænkte, jeg lige ville linke til opskriften, der er lavet med en blanding af hvedemel og speltmel. Den er lige her
Jeg bager dem dog udelukkende med speltmel, men det er en smags- og mavesag 🙂

Og skulle der blive nogen til overs, smager de lige så skønt dagen efter, ristet på brødristeren – det var vel egentlig lidt tanken med dem, når nu bageren skulle have lov til at holde fri 🙂

Spiser I varme hveder derhjemme – og hvornår, i så fald?

God aften derude

   

1 kommentar

  • Vi har altid fået dem torsdag aften som aftenkaffe – og min mor er bagerdatter, så tænker hun da må have styr på den tradition 😉 Anyways, så tager jeg traditionen med videre og bager bollerne, så vi kan nyde dem i aften og så lander resterne helt sikkert på morgenbordet i morgen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsønsker - 2 år