Lykkeglimt - fra ugen der gik

Opskrift på medaljer med spelt og mælkechokoladecreme

317 298 296 286 282 270 272 274315

Forrige søndag fejrede vi weekenden med eftermiddagskager i solen. Sådan nogle søndagsstunder er værd at samle på 🙂

Jeg havde besluttet mig for at bage nogle små bærtærter, for det er altid et hit. I stedet for at bruge al dejen til tærter lavede jeg medaljer ud af halvdelen. En nem måde at lave flere forskellige kager 😉

Medaljerne var lidt et forsøg, især mælkechokoladecremen indeni, for normalt er der hvid creme i medaljer. Men jeg tænkte, hvorfor ikke forsøge sig med noget andet? 🙂

Forsøget lykkedes og drengene var lige så vildt med dem som jeg var, så nu kommer opskriften også her!

Lækre sprøde medaljer med fløjsblødt chokoladeskum – uhm!

Som altid, bager jeg med speltmel, men hvis du hellere vil bage med hvedemel, bytter du bare meltypen ud i opskriften.
Hvis du vil læse mere om, hvorfor jeg bager med spelt, kan du se lige her, her og her.

Opskriften på medaljer rækker til 14 stk, med mindre du bruger halvdelen af dejen til bærtærter

Du skal bruge: 

Til bundene:
300 gr. sigtet speltmel (hvedemel kan også bruges)
100 gr. flormelis
150 gr. blødt smør
1 æg

Til cremen:
1/4 l (laktosefri) fløde
30 gr. mælkechokolade

Til glasuren:
Lidt flormelis
En smule kogende vand

Drys eller krymmel

Sådan gør du: 

Start med at lave cremen, så den kan køle ned. Den skal være helt gennemkold, før den kan piskes til creme.
Varm fløden op over vandbad og smelt chokoladen i den varme fløde. Stil skålen på køl – evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigere.

Så skal bundene laves:
Smuldr mel, flormelis og smør sammen til ‘revet ost’. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med det. Du kan gøre det med hænderne eller med t-spaden på røremaskinen.
Pak dejen ind i film og læg den på køl 1/2 time.
Tag dejen ud af køleskabet. Drys flormelis eller mel ud på bordet, tryk dejen lidt flad og rul den ud med en kagerulle.
Stik runde bunde ud – jeg brugte en udstikker med en diameter på 8 cm
Læg bundene på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Bag bundene i ca. 8 minutter til de er gyldne

Når cremen er helt kold, pisken den til skum – pas på med at piske den for meget, så kan den finde på at skille.

Hæld cremen op i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt cremen ud på bundene.

Lav glasur af flormelis og varmt, kogt vand. Det skal ikke være for tyndt, så det flyder ud.
Smør glasur på toppene og drys lidt pynt, krymmel eller lignende ud på.

Sæt toppene ovenpå cremen og vupti – medaljerne er klar til at blive spist

Og nej, der findes ingen opskrift på at spise medaljer pænt – det er bare sådan en kage man skal kaste sig over 😉

God fornøjelse med bagningen og rigtig dejlig dag til jer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt - fra ugen der gik