Weekendlykkeglimt: Solskin, kagerester & forårstest

Opskrift på mini lagkage med jordbærmousse, der smager af sommer

050046040036 035 034032indeholder-affiliatelinks

Til min fødselsdag forrige lørdag bagte jeg en (når jeg selv skal sige det) ret lækker lagkage med jordbærmousse, lavet af jordbær fra haven (eller altså, de kommer fra fryseren nu 😉 ), der smager af sommer og sol.

En skøn dessert, der er let og sød/syrlig ovenpå en god middag 😉

Jeg tog udgangspunkt i denne løvelagkage, men da vi skulle have 2 andre desserter også, valgte jeg at lave en mindre udgave.

I stedet for at pynte med smørcreme, pyntede jeg i stedet med en rest skildpaddemousse, krymmel, guldglimmer og chokoladespåner ovenpå en top af marcipan.

Opskriften rækker til 4-6 personer, med mindre der er andre kager på bordet også – så rækker den lidt længere 😉

Du skal bruge:

Til lagkagebundene:
65 gr. sukker
2 æg
30 gr. kartoffelmel
30 gr. speltmel eller hvedemel

Til moussen:
1 spsk. vand
140 gr. (øko) jordbær, gerne frosne
25 gr. sukker
1/4 tsk. vanillepulver
1 1/2 blade husblas
1 dl. fløde (evt. laktosefri)

Til marcipanlåget:
100 gr. marcipan
1 spsk glukosesirup
4 spsk flormelis + lidt til at rulle ud i

Pynt til kagen

Sådan gør du:

Start med at bage bunden, så den er klar til at blive samlet med moussen:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Klips et stykke bagepapir fast i bunden af en springform (Ø 15 cm) og smør siden med lidt smør og drys lidt sukker ovenpå.
Pisk æg og sukker sammen i nogle minutter, til det er lyst, luftigt og skummende.
Bland mel og kartoffelmel sammen i en skål og sigt det i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen med en gummidejskraber. Det er vigtigt, du ikke får rørt luften ud af massen.
Hæld massen op i springformen og bag bunden til den er lysebrun ovenpå og har sluppet kanterne lidt. Det tager ca. 12-15 minutter, alt efter hvor stor en form du bruger

Lad bunden afkøle i formen.

Hvis du har en lagkagering, sætter du den på serveringsfadet og lægger bunden deri. Beklæd ringen med lagkageplast indeni. Hvis du ikke har en lagkagering, kan du bruge ringen fra springformen. Luk ringen og sæt den på serveringsfadet og læg bunden ned i og træk lagkageplast rundt langs kanten.

Så skal jordbærmoussen laves:
Læg husblas i blød i en stor skål koldt vand.
Kog jordbær møre i en gryde med 1 spsk vand, sukker og vanillepulver. Når de er kogt møre og de kan mases let med en ske, blendes massen. Jeg bruger en stavblender.
Lad massen køle af i en skål, men vent med at vaske gryden op, den skal bruges igen.
Pisk imens fløden til let skum.
Varm et par spsk af jordbærmassen i gryden og opløs husblassen heri. Sørg for, at der ikke er nogen klumper af husblas!
Hæld husblasmassen over i skålen med jordbærmassen, og rør det sammen, så husblassen bliver fordelt i det hele. Vend forsigtigt flødeskum i, lidt efter lidt, og vend det sammen med en gummidejskraber. Det er vigtigt det gøres lidt efter lidt, så det opnår ens temperatur, ellers skiller skidtet 😉

Når massen er ensartet og homogen hældes den over bunden i formen. Bank forsigtigt tallerken ned i bordet et par gange, så evt. luft i jordbærmoussen kommer væk.
Læg husholdningsfilm over og sæt kagen på køl min. 4-6 timer. Gerne til næste dag.

Når moussen har sat sig, kan du løfte ringen af og fjerne lagkageplasten.
Derefter kan kagen pyntes 🙂

Hvis du vil lave et marcipanlåg til kagen, kan du gøre det sådan her: Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen på bordet. Rul derefter marcipanen ud på et flormelisdrysset bord. Sørg for, at marcipanen ikke klistrer fast til bordpladen.
Skær en ring af marcipan, mål evt. med ringen fra springformen og skær indeni den. Læg den ovenpå lagkagen.

Pynt kagen som du synes. F.eks. med små marengskys, chokoladespåner, friske bær eller guldglimmer

Lad kagen stå på køl til den skal nydes!

Rigtig god eftermiddag

 

Mine tips til bagehjælpemidler: Rund kagering // Valrhona chokoladeperler // Lyserøde sukkerperler

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendlykkeglimt: Solskin, kagerester & forårstest