Sorg og savn - når hjertet (stadig) bløder...

Opskrift på lækker, nem banankage med spelt og chokolade

068 081 089 085

Banankage er vist en klassiker i mange hjem, men det er forståeligt nok, for det er jo virkelig lækkert og noget de fleste kan li’ 🙂

Når vi har bananer i overskud, der ikke når at blive spist inden de bliver brunspættede, tager jeg det som et tegn på, at der må en banankage i ovnen.
Måske drengene har regnet mig ud og derfor lader et par bananer ligge i ny og næ… 😉

Når drengene har venner på besøg, er det ofte denne kage, der bliver ønsket. Perfekt for moren også, da den er hurtig at smække sammen 😉

Som altid er kagen bagt med speltmel, men du kan sagtens bruge hvedemel i stedet. Jeg har tilføjet lidt groft mel også, men det behøves ikke, hvis det ikke er et hit hos jer. Herhjemme er vi vant til det og ‘smager’ det ikke 😉

Til 1 brødform (eller springform, hvis du vil have den stor og rund i stedet)
Du skal bruge: 
125 gr. smør
250 gr. sukker eller rørsukker
4 æg
250 gr. speltmel (jeg bruger 100 grahamsspeltmel og 150 gr. sigtet speltmel, man kan sagtens bare bruge sigtet speltmel)
2 tsk. bagepulver
1 tsk vanillepulver (eller 2 tsk vanillesukker)
75 gr. mørk chokolade
3 modne bananer

Evt. lidt smør og rasp til formen
Lidt chokolade som pynt på toppen

Sådan gør du: 
Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg og sukker skummende og hvidt med en elpisker. Bland mel, bagepulver og vanille og vend det i dejen sammen med smørret, med en dejskraber.
Hak chokoladen, mos bananerne og vend det i dejen. Smør brødformen med smør og drys med lidt rasp eller brug bagepapir
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter, alt efter ovn. Hold øje med den, da bagetiden afhænger af størrelsen på formen og ovnen. Hvis du bager den i en springform, skal den nok ikke have helt så lang tid.
Stik evt. en tandstik ned midt i kagen, når den ser færdig ud. Sidder der ikke dej på tandstikken, er den færdig

Lad kagen afkøle inden du tager den op af formen og skærer i den.
Smelt evt. lidt chokolade og dryp ud over kagen

Smager skønt, både lun og dagen efter og er perfekt både som eftermiddags-, formiddags- og aftenforkælelse, evt. med en kop the, kaffe, varm kakao, smoothie eller friskpresset juice on the side 😉

1 kommentar

  • Hanne

    Hej 🙂
    Mine chokoladestykker havner i bunden.
    Hvordan gør du det, så chokoladen er fordelt i kagen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sorg og savn - når hjertet (stadig) bløder...