Sorg og savn - når hjertet (stadig) bløder...

Opskrift på lækker, nem banankage med spelt og chokolade

068 081 089 085

Banankage er vist en klassiker i mange hjem, men det er forståeligt nok, for det er jo virkelig lækkert og noget de fleste kan li’ 🙂

Når vi har bananer i overskud, der ikke når at blive spist inden de bliver brunspættede, tager jeg det som et tegn på, at der må en banankage i ovnen.
Måske drengene har regnet mig ud og derfor lader et par bananer ligge i ny og næ… 😉

Når drengene har venner på besøg, er det ofte denne kage, der bliver ønsket. Perfekt for moren også, da den er hurtig at smække sammen 😉

Som altid er kagen bagt med speltmel, men du kan sagtens bruge hvedemel i stedet. Jeg har tilføjet lidt groft mel også, men det behøves ikke, hvis det ikke er et hit hos jer. Herhjemme er vi vant til det og ’smager’ det ikke 😉

Til 1 brødform (eller springform, hvis du vil have den stor og rund i stedet)
Du skal bruge: 
125 gr. smør
250 gr. sukker eller rørsukker
4 æg
250 gr. speltmel (jeg bruger 100 grahamsspeltmel og 150 gr. sigtet speltmel, man kan sagtens bare bruge sigtet speltmel)
2 tsk. bagepulver
1 tsk vanillepulver (eller 2 tsk vanillesukker)
75 gr. mørk chokolade
3 modne bananer

Evt. lidt smør og rasp til formen
Lidt chokolade som pynt på toppen

Sådan gør du: 
Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg og sukker skummende og hvidt med en elpisker. Bland mel, bagepulver og vanille og vend det i dejen sammen med smørret, med en dejskraber.
Hak chokoladen, mos bananerne og vend det i dejen. Smør brødformen med smør og drys med lidt rasp eller brug bagepapir
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter, alt efter ovn. Hold øje med den, da bagetiden afhænger af størrelsen på formen og ovnen. Hvis du bager den i en springform, skal den nok ikke have helt så lang tid.
Stik evt. en tandstik ned midt i kagen, når den ser færdig ud. Sidder der ikke dej på tandstikken, er den færdig

Lad kagen afkøle inden du tager den op af formen og skærer i den.
Smelt evt. lidt chokolade og dryp ud over kagen

Smager skønt, både lun og dagen efter og er perfekt både som eftermiddags-, formiddags- og aftenforkælelse, evt. med en kop the, kaffe, varm kakao, smoothie eller friskpresset juice on the side 😉

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sorg og savn - når hjertet (stadig) bløder...