Guide: Sådan spiser du en flødebolle

Opskrift på lækker morgenmadscrumble uden sukker

041 047 054 043

Når der skal (ekstra) forkælelse på bordet om morgenen, laver jeg indimellem en skøn omgang crumble.
For at undgå alt for meget sukker fra morgenstunden, laver jeg dog en sund(ere) version, så det ikke er så slemt at starte dagen med kage 😉

Selvom der er et naturligt indhold af sukker i bærrene, er de også sprængfyldt med vitaminer og gode (sunde) sager. Indimellem er det bare sjovt at spise dem, i stedet for at blende dem i en morgensmoothie…

Da jeg serverede det for drengene første gang, var de ellevilde efter første mundfuld. De ænsede eller kommenterede slet ikke, at det ikke var ‘rigtig’ crumble. Det må siges at være den perfekte blåstempling, ik? 🙂
Bananen er med til at søde og ellers klarer bærrene resten. En lækker kombination af surt og sødt, der forkæler ganen.

Det bliver selvfølgelig ikke sprødt, som rigtig crumble, for der er ikke noget fedtstof (og sukker), der kan blive sprødt, men det har alligevel lidt derhen ad…

Hvis du ikke har så meget tid til madlavning om morgenen, kan du sagtens forberede det aftenen før og lade det stå i køleskabet natten over. Så kan det hygge sig i ovnen, mens du får tøj på 😉

Du skal bruge:

250 gr. (frosne) bær – jeg bruger gerne hindbær, brombær, stikkelsbær og blåbær
75 gr. havregryn
1/2 tsk. vanillepulver (ikke vanillesukker)
2 spsk flydende honning
2 spsk kokosolie
1 banan
2 spsk sesamfrø (kan udelades)

Hvis du er til det, smager det godt at tilsætte et par spsk kokos også

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Fordel de frosne bær i et ovnfast fad i et jævnt lag.
Mos bananen sammen med havregryn, vanille, kokosolie, flydende honning og sesamfrø. Fordel massen ovenpå bærrene og sæt fadet i ovnen
Lad det passe sig selv i ca. 30 mintter, til det er gyldent på toppen

Nyd lunt, evt. med skyr, yoghurt eller creme fraiche on the side

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan spiser du en flødebolle