Snart går turen til De Danske Sydhavskyster...

Feriedagbog fra Kristiansand dag #4 – sommerferie i Norge

Indlægget er sponsoreret

4. og næstsidste dag i Kristiansand. Vi er høje på oplevelser og ønsker slet ikke det skal slutte nogensinde. Tiden går alt, alt for stærkt, omend vi forsøger at få så meget ud af hvert eneste minut som overhoved muligt!

Hvis du er gået glip af feriedagbøgerne fra de første dage, kan du læse dem her: #1#2#3

Torsdag d. 7. juli 2016

Kl. 6.45 Vi er vågnet til endnu en spændende dag i Abra Havn. I dag er det vækkeuret der vækker os. Vi skal være klar til kl. 8, for vi har hørt rygter om, at byen vil blive invaderet af sørøvere på det tidspunkt…
Vi nupper et hurtigt brusebad og kommer i tøjet alle mand. L får en banan, for han er ved at være sulten.

Kl. 8 Vi kan høre sørøvermusik i det fjerne og går ud på torvet, som vi bor lige ud til. Vi fortsætter ned til vandkanten, ser broen gå op og sørøverskibet komme imod os med sørøvere ombord der synger og danser. Skibet vender og stopper foran os. Sørøverne synger Kaptein Sabeltann sange og det er helt tydeligt, at det er en figur nordmændene er vokset op med. De fleste kan sangene og synger med. De er nu også ret fængende.
483 490

Kl. 8.30 Sørøverne går i land og hejser det sorte flag og skibet lægger derefter til kaj. Vi skal med skibet til morgenmad og går ombord.

Kl. 9.00 Vi er ankommet til morgenmad på en dunkel sørøverrestaurant i Dyreparken. Den er indrettet præcis som man forestiller sig der ser ud, der hvor sørøverne holder til. Vi bliver budt på kæmpe buffet med noget for enhver. Sørøverne underholder undervejs og drengene er ret optagede af det hele. Selv vaflerne har fået sørøvernes tegn på.
Det er simpelthen for vildt det her, så gennemført og fantastisk. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.
499 501

Kl. 10 bliver vi sejlet hjem igen og da vi står på skibet og sørøverne er ved at dele ud af den skat, vi netop har hjulpet dem med at finde, kniber jeg en tåre i smug. Jeg bliver helt rørt over at kunne dele dette eventyr med dem.

Da vi lander i landsbyen igen går vi op i lejligheden for at hente barnevogn og småting. Dyreparken åbnede kl. 10, så vi vil gerne derover inden der kommer alt for mange mennesker. Det tager 5-10 minutter at gå derover. Vi har fået tips fra flere om, at det godt kan betale sig at gå langt ind i parken til at starte med, da de fleste tager parken fra en ende af, så det vil vi forsøge at gøre.

Kl. 10.20 er vi ankommet i Kardemomme By. Vi er landet lige midt i mit barndomseventyr, det hele er præcis som jeg altid har forestillet mig. Der er nærmest ingen andre mennesker, så tippet om at gå herned først var super godt. Drengene og jeg prøver karruselen og kører bagefter en tur med sporvognen. Vi står forrest sammen med konduktøren, der synger en sang for os, mens vi spiser en brunkage. Helt efter bogen 😉
Bagefter går vi rundt i gaderne og sluger det hele råt. Vi er både i Politimester Bastians hus, i arresten, hos bageren (hvor der er virkelig lang kø), i tårnet og tante Sofies hus og slutter af i røvernes hus, der ligger lidt udenfor Kardemomme By. Åh, jeg har lyst til at blive der hele dagen, men der er meget andet vi også skal se.
Man kan faktisk leje nogle af husene i byen og bo der. Dét tror jeg vi skal engang! 🙂
712749797519 5082016-07-0942016-07-095

Vi fortsætter videre rundt i parken. Drengene prøver nogle af forlystelserne og vi nyder solen imens.
833 835

Kl. 13.15 Vi er gået op til Hakkebakkeskoven, for om et kvarter skal vi med et tog, der tager os rundt i Hakkebakkeskoven mens vi ser et skuespil. I bilen på vej til Norge læste jeg Dyrene i Hakkebakkeskoven højt for drengene, så vi er helt up to date med historien.

Kl. 13.30 starter togturen. Selvom de snakker norsk, kan vi sagtens følge med. Melodierne er de samme og netop fordi vi har historien frisk i erindring, er vi helt med på hvad der sker. Det er helt vildt godt og skuespillerne, øhm jeg mener dyrene i Hakkebakkeskoven, er rigtig gode og nærværende. Toget kører rundt mellem scenerne og dyrene følger med. Turen varer 40 minutter og slutter af med fødselsdagssang for bamsefar og jeg er gået helt i barndom igen 🙂
2016-07-096

Vi fortsætter rundt i parken. Som navnet antyder, så er det også en park med masser af dyr. W og A snupper en tur i vandrutschebanen og vi fortsætter videre om til Afrika-afdelingen hvor vi ser både giraffer, zebraer, løver og mange andre eksotiske dyr. Vi kommer også forbi en fin legeplads med safaribiler, som drengene leger på.
Det hele er meget gennemført, velholdt og flot, også her i dyredelen af parken.
856 863 8662016-07-097

Kl. 16.25 Vi er ved at være godt trætte i ben og hoveder og går tilbage til lejligheden for at hvile et øjeblik. L tager et hvil i barnevognen mens drengene ser lidt Netflix på iPad’en og A og jeg daser lidt på sofaen. Det er første gang på turen, at drengene har iPad’en fremme, de har slet ikke savnet den.

Kl. 17.55 Sørøverskibet fra i morges er på vej herover igen. Vi kan høre musikken i det fjerne og går ud på torvet. Sørøverne kommer sejlende ind igen og synger. Vi er efterhånden mange der er stimlet sammen nede ved vandet. Pludselig kommer et gråt, piratskib sejlende ind og der bliver gjort klar til kamp. Efter kanonskud og råb ender de dog med at blive besejret af sørøverne og sejler væk igen. Sørøverne går i land og tager børnene med på skattejagt rundt i gaderne.
Hvis ikke det er en barnedrøm at bo midt i dette eventyr, så ved jeg ikke hvad er…
531 533

Kl. 18.40 Vi er ved at være sultne og beslutter at køre ud i det kæmpe store shoppingcenter vi kørte forbi, da vi ankom. Det ligger 5 minutter væk.

Kl. 19 Vi er ankommet til shoppingcenteret og uden at fare vild derinde, lykkes det os at finde en italiensk restaurant. Drengene bestillet pasta carbonara og jeg bestiller en caesar salat.
Vi spiser i ro og mag i et hjørne af restauranten. Det regner lidt udenfor. Første dråber mens vi er her i Norge. Vi har hørt, at det har regnet ret meget hjemme i Danmark, mens vi har nydt tørvejr og solskin, så skidt med at der kommer et par dråber nu.
540 text

Kl. 20 er vi tilbage i lejligheden. L bliver puttet og falder i søvn med det samme. Drengene og jeg har billetter til et stort, udendørs show med Kaptein Sabeltann i Dyreparken, men det starter først kl. 23, så vi har lidt tid vi skal have til at gå.

Kl. 00.40 vender vi tilbage efter showet i Dyreparken. Det er sjovt at se, hvor stor Kaptein Sabeltann figuren er i Norge. Man kan ikke lade være med at lade sig rive med. Showet var udendørs og ret spektakulært, med seje effekter, musik og dramatik. Men nu er klokken mange og i morgen skal vi have energi til en tur i badelandet inden turen går hjemad, så vi skynder os i seng. Vi har også rigeligt at drømme om 😉

I kan se video og billeder fra forestillingen ‘Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya’ lige her.
Det var mørkt og svært at tage gode billeder til det, men det var også en forestilling, der fortjente at blive nydt mens man sad der.

Nat nat

I morgen følger feriedagbog fra 5. og sidste dag. Kig endelig forbi igen og få slutningen med 🙂
Rigtig god dag til jer alle

1 kommentar

  • Inger Birgitte

    Dejligt at høre om alle jeres oplevelser. Vi er også helt vilde med Kristianssand Dyrepark og har efterhånden været der 4 gange. Måske nåede I slet ikke at opdage, at hele “Folk og røvere i Kardemommeby” spilles igennem som en slags totalteater på en dag? Det kan på det varmeste anbefales at have to hele dage i parken, så man får det hele med, både når det brænder i tårnet, Sofie bliver røvet og den store Kardemommefest bliver fejret. Kaptajn Sabeltand er stor i Norge. Men i hvert fald nogle af bøgerne er oversat til dansk, vi lånte dem på biblioteket, da vi kom hjem. Fortsat god sommer!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart går turen til De Danske Sydhavskyster...