Feriedagbog fra Kristiansand dag #2 - sommerferie i Norge

Feriedagbog fra Kristiansand dag #3 – sommerferie i Norge

 

Indlægget er sponsoreret

3. dag i Kristiansand følger her. En dag spækket med eventyr og vilde oplevelser

Onsdag d. 6. juli 2016: 

Kl. 5.45 L er vågen. Det var en tidlig omgang i dag. Han har sovet lidt uroligt i nat, men der er også mange nye indtryk der skal bearbejdes. Jeg nupper gerne morgenvagten, for solen har været oppe længe og med sådan en fantastisk udsigt, gør det ikke noget at komme ud af fjerene…
Det er det gode ved ferie med børn; man er sikker på at få noget ud af dagen 😉
Jeg laver havregrød til ham og en kop kaffe til mig selv og så sidder vi ellers ved bordet i alrummet og hygger, der er sådan en dejlig ro på den tid af dagen.
355

Kl. 7.30 vågner de to store og A og vi gør os klar til endnu en dag. Jeg henter morgenmad i receptionen/butikken og vi spiser på altanen, mens vi snakker om det der skal ske i dag.

Kl. 10 Vi har pakket alting sammen igen og båret det ned i bilen og er klar til at aflevere nøglen og smutte videre på eventyr. Vi kunne sagtens være blevet meget længere, men vi glæder os også til det næste der venter.

Kl. 11.20 ankommer vi til parkeringspladsen ved Høyt og Lavt. Vi brugte lidt ekstra tid på at finde frem til stedet, for der var ingen skilte sat op. Det har kun været åbent en måned, så alting er helt nyt.
Vi går ca. 700 meter op ad en vej der er omkranset af træer. Vi møder en springvand undervejs og på vores højre side er der en stor sø. Det er virkelig en smuk gåtur og vi fornemmer allerede nu, at det bliver nogle meget fine timer, vi kommer til at tilbringe derude, midt i skoven, oppe i trætoppene.
367

Kl. 12 A og W har fået udleveret seler, hjelme og andet klatreudstyr og er klar til at blive instrueret og komme på øvebanen. Jeg bliver på jorden med L og S, der ikke lige var i klatrehumør. I stedet er der en af instruktørerne der tager ham med på tur, for at finde blåbær. Hvor hyggeligt er det ikke lige? 🙂
3693711058Da W og A har ‘bestået’ træningen, kan de gå i krig med de mange forskellige ruter. Der er ruter med forskellige sværhedsgrader, så der er noget for enhver. W og A gennemfører hurtigt de første, ‘letteste’ ruter og kaster sig over næste sværhedsgrad.

Jeg tager billeder og hepper fra sidelinjen og imponeres gang på gang over Ws gå-på-mod og vilje. Han er slet ikke bange eller anspændt. Han tager imod alle udfordringer og hænger i luftet, mange meter over jorden, som var han født med vinger.
394 398 410 1087
S kommer tilbage fra tur med et bæger fyldt med vilde blåbær og han ender med at have helt blå læber, fingre, tunge og tænder. L nyder også godt af Ss fangst 🙂
379

Kl. 14 Vi skal – desværre – videre om en times tid, så vi beslutter at lade A tage turen, der kører over søen og tilbage igen, så vi er sikre på at han kan nå det. W mangler desværre lige 4 cm for at måtte prøve den, så vi må love ham at vende tilbage når han er blevet stor nok 🙂
Da A kommer tilbage igen køber vi frokost i cafeen. Madkonceptet går ud på at man selv skal grille sin mad på en gasgrill. Mens A sørger for maden, nyder vi andre udsigten og daser lidt i solen. Det er varmt i dag, shorts og t-shirt vejr, og det skal nydes!
429

Kl. 14.45 begiver vi os ned mod bilen igen. Drengene med en is i hånden og jeg med hjertet fuld af beundring. De er bare så seje til at være med og tage udfordringer op. På hver deres måde, men det er også en udfordring at mærke sine egne grænser og kunne sige fra. Næste gang vi kommer tilbage må være på et tidspunkt hvor vi alle 5 kan klatre sammen 🙂

Kl. 15.45 Vi har fundet vej til Dyreparken og Abra Havn og får udleveret nøglen til vores lejlighed for de næste par dage, i receptionen.
Det er det vildeste univers vi er kommet ind i. En sørøverlandsby, hvor alt er gennemført ned til mindste detalje. Hvor alle hotelværelser- og lejligheder er en del af sørøverbyen, ligner sørøverhuse og har enten terrasse foran eller altan og ligger ud mod vandet, der danner midten af ‘byen’.
Drengene er ellevilde og indtager straks hængekøjen i det ene værelse i lejligheden.
Vi går en tur rundt i landsbyen og suger alle indtrykkene til os, inden vi sætter os ned et øjeblik og hviler kroppene lidt.
437 2016-07-092465473

Kl. 17.45 går vi mod Dyreparken, for vi har billetter til Cirkus Jesper i Kardemomme By. Jer der har læst Folk og Røvere i Kardemomme By husker måske, at Jesper bliver udnævnt som cirkusdirektør til sidst. Det er hans cirkusforestilling vi skal ind at se.
Vi går et godt stykke gennem parken, der er ved at lukke ned, for at komme til Kardemomme By og kigger spændte på alle de ting vi skal undersøge nærmere i morgen.

Kl. 18.45 står vi klar til cirkus foran teltet. L er ved at være træt og vi beslutter at A og ham triller hjem i seng. Det er ikke sjovt for nogen at sidde i cirkus med en træt lille fyr, der egentlig bare gerne vil have lov at sove.
S, W og jeg sætter os klar på bænken. Der er underholdning inden showet starter, det er ret godt tænkt. Drengene griner allerede og er godt underholdt.
2016-07-093 462

Kl. 20 Forestillingen er slut. Det var virkelig godt. Jeg havde ikke forestillet mig noget eller forventet det helt store, men det var virkelig gennemført og totalt i børnehøjde. Drengene, især S (på 5 år), var fuldstændig opslugte af det hele. De grinede og klappede og sad helt forstenede og lod sig begejstre og forbløffe. Det var simpelthen skønt at være en del af!
Vi begiver os af sted mod Abra Havn igen, hånd i hånd <3

Kl. 20.45 Efter en dejlig aftengåtur, er vi tilbage i lejligheden og drengene fortæller lystigt om det hele til A.
De får børstet tænder og bliver puttet og sover nærmest før de får lagt hovedet på puden.

Kl. 23 går A og jeg også i seng. Vi har på fornemmelsen at det er en god idé at være friske til i morgen. Vi bliver nemlig hentet af sørøvere i morgen tidlig og skal sejle med dem til morgenmad! Hvor vildt er det ikke lige?

Godnat

 

I morgen kommer feriedagbog fra dag #4 🙂

Du kan læse om dag #1 her og om dag #2 her

4 kommentarer

 • Det lyder helt igennem fantastisk! Jeg tror snart jeg må lokke kæresten med en tur nordpå!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Det var det virkelig også. Det kan klart anbefales med sådan en tur. Og et ekstra plus er jo, at det slet ikke tager særlig lang tid at komme derop 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Det lyder helt vildt godt. Tror vi skal prøve det til næste år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Det var virkelig en stor, god oplevelse for os alle. Det vil helt sikkert også være noget for jer – og også nemt med en lille én der skal være med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Feriedagbog fra Kristiansand dag #2 - sommerferie i Norge