Vinderen af et sæt fodboldtøj og bleer

Opskrift på tiramisu

026 027 033 036 064 073

Cremet, blød tiramisu som det søde punktum efter en lækker middag eller som eftermiddagsdessert til kaffen – uhm!

Jeg er tosset med det!
Og så er det ovenikøbet nemt at lave og skal laves i forvejen – det kan næsten ikke blive bedre hva’? 🙂
Perfekt til hygge og som dessertvalg når der kommer gæster, og man ikke vil bruge tiden i køkkenet, men hellere ved bordet i godt selskab

Min version af den kendte, italienske dessert får I her.
Der er ihvertfald nok til 6-8-10 personer, alt efter hvor lækkersultne munde du serverer for

Du skal bruge: 

4 past. æggeblommer
120 ml past. æggehvider (det der svarer til 4 æg)
100 g sukker
½ stang god vanille eller 1/2 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
500 g Mascarpone (flødeost)
4 dl stærk kaffe
1 dl Amaretto (mandellikør)
1 pakke (økologiske) Savoiardi-småkager (Lady fingers)

 

Kakaopulver til pynt

Sådan gør du:

Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type og hæld det i en skål. Når det er afkølet til stuetemperatur blandes amarettoen i og skålen stilles i køleskabet, mens du arbejder videre.

Pisk æggeblommerne, sukker og vanillekorn med en elpisker til en lys og luftig æggesnaps. Det tager nogle minutter. Pisk mascarponen grundigt i bagefter.

Pisk hviderne til skum i en ren skål og vend det forsigtigt i massen lidt ad gangen med en gummidejskraber. Når massen er ensartet, er den klar til brug.

Find det fad frem du gerne vil servere tiramisu i. Det kan f.eks. være et langt ovnfast fad, en (krystal)skål eller måske en porcelænsskål. Eller se tippet nedenfor…
Dyp ladyfingers i skålen med kaffe/amaretto. De skal lige suge væske til sig et kort øjeblik. Dæk bunden af skålen/fadet med ladyfingers. Knæk dem i mindre stykker, hvis de ikke lige passer i størrelsen.

Dernæst lægges et lag creme ovenpå og derefter endnu et lag lady fingers, som er dyppet i resten af kaffelagen. Slut af med endnu et lag creme og stil fadet/skålen på køl, meget gerne natten over, ellers mindst 4-6 timer.

Inden servering drysses et lag kakaopulver udover, gennem en si/sigte.

 

Hvis du vil servere desserten med et friskt pust, kan jeg anbefale lidt friske bær, f.eks. jordbær, kirsebær, blåbær, brombær eller hindbær on the side 🙂

Buon appetito og rigtig god weekend

 

TIP! I stedet for at anrette i ét stort fad, kan du portionsanrette dem i små skåle eller kopper. Det kan godt være lidt fint at servere en lille dessert til hver, i stedet for én stor 🙂
Jeg købte de små glas med porcelænslåg og dem med skruelåg i Søstrene Grene. De er ret så perfekte at bruge, hvis de skal nydes on the go – på skovtur eller hvis desserten skal bringes med til fest eller lignende

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af et sæt fodboldtøj og bleer