Mors dag - inspiration til gaver under 200 kr

Vuggestuestart – (svære) tanker og en liste med nødvendigheder

072 074 079 080

reklame-affiliatelinks

Midt i hvirvelvinden havde jeg nærmest fortrængt, at L skal begynde i vuggestue i morgen! Gisp altså, så ramte virkeligheden mig, lige midt i maven. Jeg havde forestillet mig at L og jeg skulle ‘tælle ned sammen’, men sådan blev det ikke lige….

I onsdags var vi på besøg dernede og det stod hurtigt klart, at han er ret klar til nye udfordringer. Der gik ikke mere end et par minutter, hvor han lige skulle se det hele an, før han søgte væk fra os og kravlede af sted, hen mod nyt (og fremmed).

Han skal (desværre)  ikke gå i samme vuggestue som W og S, da det giver mere mening at samle alle 3 drenge under samme tag, når nu det kan lade sig gøre. Det virker som et rigtig fint sted og minder meget om det vi ‘kender’, så jeg har ikke nogen bekymringer i forhold til den ‘nye’ institution.

Men helt ærligt, så græder mit moderhjerte ved tanken om det der venter i morgen. Selvom alle siger til mig at ‘det bliver så skønt for ham at komme derned’, ‘ih, hvor spændende med nye legekammerater’, ‘han er da også så klar til nye udfordringer’ osv. osv. Ja, jeg kan også godt se han er ‘klar’ til det. Men jeg er ikke… Og selvom han kommer til at synes det er spændende dernede, så ved jeg, at han kommer til at græde tykke tårer, når han opdager at jeg har tænkt mig at efterlade ham. Hvordan gør jeg mig klar til det?
Jeg ved godt at det hører sig til, jeg skal også nok klare mig igennem, de to store har jo også klaret skærene, men det får det nu altså ikke til at føles mere okay eller mindre grænseoverskridende…

Jeg havde måske forestillet mig, at jeg på et tidspunkt ville komme der til, hvor jeg tænkte det også ville blive ‘rart’ med en stund for mig selv, mens han tonser rundt et andet sted. Men sådan har jeg det slet ikke! Jeg har lyst til at have ham tæt på, hele tiden. Jeg oplevede det ikke så massivt de to første gange, men denne gang kan jeg slet ikke forlige mig med tanken om, at barselsboblen skal briste i morgen…

Som jeg har skrevet om tidligere, så føler jeg slet ikke det der løsrivelsesbehov, hvor jeg kan få lov at være mig selv igen. Jeg synes jeg har fået fundet ud af, hvordan jeg kan være mig selv, sammen med ham. Tage en pause når han nupper en lur osv.
Men er det okay at sige det højt? At jeg ikke kan undvære min baby?
Jeg synes det er helt okay at have brug for tid alene, uden sit barn/sin baby. Jeg har også brug for at være mig selv indimellem og nyder, at jeg ikke længere skal amme hver 2.-3, time og være tidsmæssigt bundet af det, når jeg smutter på tur, skal være på sygehuset osv.
Jeg har bare ikke det der smældende behov for at undvære… Ikke lige nu ihvertfald.

Og det er såmænd ikke fordi jeg ikke har brug for adspredelse, brug for at tænke på andet en sove-spisetider og babypludren, men jeg synes egentlig jeg får fyldt depoterne godt op når han ‘napper’ eller om aftenen, når drengene sover og A er på vagt. Så laver jeg lige det jeg har lyst til, arbejder med bloggen og hvad der ellers skal gøres af hjernegymnastik, der kan holde de små grå i gang…
Det er jo også derfor han skal i vuggestue. Selvom jeg synes det er virkelig svært, så ved jeg godt at det er nødvendigt. Fordi jeg ikke kan eller skal gå hjemme med ham altid. Jeg skal også ud og lave andre ting…. Men derfor gør det ondt alligevel… Jeg kan kun håbe på at det bliver bedre med tiden, især når det viser sig at han (forhåbentlig) synes det er ret fedt at gå i vuggestue, ligesom hans brødre synes det….

Med vuggestuestart følger, højst sandsynligt, også en hel del sygdom, det er jeg nok hellere ikke klar til. Men bliver man det?
Jeg vil forsøge at nyde min alenetid, når L er i vuggestue. Jeg kan jo lige så godt få det bedste ud af det. A og jeg har en del planer med hus og have, som helt sikkert er lettere at udføre, når der ikke er en lille pilfinger, der gerne vil blande sig konstant 😉 Heldigvis har jeg barsel et par måneder endnu, så jeg kan hente tidligt og nyde at kunne give drengene korte(re) dage.

 

Nå, men der er jo en del praktiske ting, der også skal styr på inden vuggestuestart. Jeg har været ved at hamstre yndlingsting, så vi er forberedte og klar til i morgen, hvor vi starter op med et kort besøg, L og jeg.

Her er en oversigt over vores vuggestue nødvendigheder, måske nogen af jer kan bruge det til inspiration, når I står overfor samme kapitel:

 • Sutter – vores yndlings er dem fra Hevea. Skal bare lige have syet et lille kendetegn på
 • Uldbodyer – indtil vejret bliver lummert og lækkert, bruger jeg altid uldbodyer. De er super gode, holder kropstemperaturen velreguleret og tørrer hurtigt hvis der kommer lidt savl, vand eller andet på. Og så er uld selvrensende, så de behøver ikke blive skiftet (og vasket) hver/hveranden dag.
 • Uldstrømper fra MP Strømper – fantastisk pasform og ulden gør, at fødderne forbliver tørre, selvom babyfødder sveder en del
 • Hjemmesko, både til at holde fusserne varme og som hjælp til at stå fast på gulvet
 • Begynder gå sko – de to store har brugt dem her fra Bundgaard, og dem har vi (og de) været virkelig glade for, så sådan et par skal jeg også have købt til L. Nu er han allerede startet på at gå, så jeg må hellere se at komme ud af starthullet også, jeg skal bare lige have målt hans fod, den vokser jo som ukrudt…
 • Termodragt eller termotøj – fordelen ved en dragt er, at den ikke skille på midten og er nem at give på, men fordelen ved jakke og bukser er, at man kan bruge det enkeltvis…
 • Striktrøje eller yndlings fleece fra Engel til sovetid
 • Hue til sovetid og legepladssjov
 • Lille rygsæk eller taske til at fragte det hele frem og tilbage
 • 2 sæt skiftetøj – jeg har lige fyldt lageret op med leggings/bukser og bodyer i rib fra Müsli, i økobomuld endda 😉 Lækker kvalitet til en rigtig god pris
 • Lagen, hovedpude- og dynebetræk til barnevognen
 • Nussebamseklud – helt uundværlig ved sovetid. Heldigvis har vi to, så den ene kan blive hjemme
 • Solhat
 • Flyverdragt og vinterstøvler til de kolde måneder
 • Regntøj og gummistøvler

 

Er der mon noget jeg har glemt?

4 kommentarer

 • Karina

  Selvom dagpleje start først er om 3 mdr. her, beskriver du mine egne tanker nærmest i detaljer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Bauenhøj

  Jeg forstår udmærket dit behov for ikke at skulle undvære dit barn, sådan har jeg det bestemt også, men jeg oplever også som du at andre kan have utrolig svært ved at forstå det, for “det må da være dejligt at have alene tid” – men sådan har jeg det ikke. Jeg kan sagtens finde tid til mig selv, selvom jeg har mit barn hjemme. Om aftenen når han er puttet eller når han er fordybet i en leg på værelset. Det er måske bliver mere normalt med “mig tid” end det modsatte.

  En lille tilføjelse til listen kunne være bleer og solcreme. Det skulle vi i hvert fald selv have med – hvilket jeg var glad for, da solcreme og bleer i følge mig skal være ude parafume og selvfølgelig svane og allergi mærket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Hej Mor med mere:-)
  Jeg følger dine opslag med stor glæde! På billedet er der en striktrøje i lyseblå/hvid med noget der ligner perlemors knapper – nøj den er fin! Hvor er den fra?

  Fortsat god dag.
  Mvh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Anne-Mette
   Tak, det er jeg sørme glad for at høre 🙂
   Er det den stribede cardigan du tænker på? Den har min mor strikket, så den kan desværre ikke sådan lige købes, men jeg ved at opskriften er fra Drops og ganske gratis
   Rigtig god dag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mors dag - inspiration til gaver under 200 kr