Hjertevarmere

Når kærlighed kræver, at man er nederen…

101sponsoreret-indlaeg-reklame

Forleden, da jeg lavede mad og lyttede til Mads&Monopolet podcast imens, faldt samtalen, i højttaleren, på cykelhjelme. Den ene af monopolisterne udtalte noget i retning af, at han ikke brugte cykelhjelm, fordi han godt selv kunne vurdere risici og vurderede at det ikke var nødvendigt. At hans børn blev tvunget til det da de var små, men ikke længere, for nu var de, ligesom ham, store nok til selv at risikovurdere.
Jeg forstod slet ikke hvad han mente. Fordi man bliver x antal år, så kan man ikke længere blive kørt ned eller få en kæp i hjulet, som gør at man lander virkelig uheldigt og tager fra med hovedet?…

Herhjemme bruger vi hjelmen hver dag, når vi cykler, alle sammen. For jeg er af den overbevisning, at den gør ret meget mere gavn end skade.
A har, qua sit arbejde, set hvad der kan ske når man ikke bruger cykelhjelm, så vi tør simpelthen ikke lade være…

Drengene har selv fået lov til at vælge hjelm, så de har fået lige den de gerne vil have og gå med. Til min fødselsdag i marts fik jeg ny hjelm, en ret så pink én, men jeg er helt pjattet med den. Hvorfor ikke gøre det lidt sjovt, når nu det skal være? 🙂

Jeg ved ikke om det er fordi A og jeg også bruger cykelhjelm, at vi aldrig har skullet diskutere det med drengene, men ihvertfald har det aldrig været et problem at få dem til at tage den på. Det kan selvfølgelig være det kommer når de bliver teenagere og går mere op i hårstyling end sikkerhed, men så må vi jo tage diskussionen til den tid 😉

Videoen nedenfor, som Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden står bag, er faktisk ret sjov. Og jeg kan sagtens sætte mig ind i forældrenes tanker om at være nederen forældre. For indimellem er vi forældre nødt til at gøre eller sige nederen ting, fordi vi er de voksne. En dag vil vores børn (nok, forhåbentlig) forstå, hvorfor vi var nødt til at være nederen indimellem, men indtil da, er det bare vores lod, ik? For indimellem kræver kærlighed, at man er nederen…

Bruger I mon hjelmen derhjemme? Hvorfor/hvorfor ikke?

6 kommentarer

 • Karen

  Har via mit arbejde som socialrådgiver både til kendt fleksjob og førtidspension til folk som kom til skade i trafikken uden cykelhjelm. Så herhjemme køre vi også med hjelm.
  Min mand og jeg købte vores hjelme da vi ventede vores første barn ud fra den tanke at børn gør hvad de ser ikke hvad de får besked på…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kjeldahl

  Jeg har måtte lære det på den hårde måde. Blev påkørt på cykel af bil og fik hul i hovedet. Kører nu altid med cykelhjelm. Jeg er jo den bløde trafikant så selv om jeg har “ret” i trafikken er det mig der kommer til skade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Øv, det var en dum erfaring at gøre sig!
   Men du har ret, selvom man selv kan finde ud af at køre (cykel eller bil), så er det desværre ikke altid nok, hvis man kommer for tæt på nogen der ikke kan finde ud af det…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Min søn på 12 bruger altid hjelm. Han er så virkelig også en ulykkesfugl (og klodsmajor), så det ville være virkelig dumt at lade være..
  Vores datter er snart 14. Og jeg har nogle gange spekuleret over, om hun mon nogle gange overvejer at droppe den. Men så sent som i sidste uge kom hun hjem og sagde; “Mor, jeg mødte min klasselærer på vej hjem. Og ved du hvad?! HAN HAVDE IKKE CYKELHJELM PÅ!! Og det er der også maaange i min klasse, der ikke har! Det’ sgu da dumt!”
  That’s my girl! 🙂 (Også selvom hun bandede lidt dér..) Men det var faktisk fedt at opleve hende være nærmest fornærmet og rystet over det.
  Min mand og jeg cykler i virkeligheden alt for sjældent.. Men når vi gør, foregår det også med hjelm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jag arbetar med rehabilitering av hjärnskadade. Precis som du skriver är det ett ganska enkelt beslut att använda cykelhjälm när man dagligen ser vilka konsekvenser en hjärnskada får.
  Jag vet inte hur det är i Danmark, men här i Sverige är det lag på att använda cykelhjälm för barn upp till 15 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Rigtigt fedt emne du tager op her.
  Jeg har i mange år cyklet uden hjelm, kun pga forfængelighed. Jeg har også tit taget cyklen hjem i en brandert fra byen, og er sågar styrtet på sådan en tur. ‘Heldigvis’ gik det kun ud over mit knæ.
  Men for 3 år siden fik jeg så desværre en hjernerystelse (ikke pga cykelstyrt) og efter det har jeg ALTID min hjelm på. En dag blev min hjelm stjålet fra min kurv og jeg trak derfor min cykel hjem.
  Jeg tænker tit, hvorfor man ikke bare gør det lovpligtigt for alle at bære cykelhjelm når vi cykler. For tror lige som du skriver, at der er mange unge som tænker mere på frisuren, end det under den. Men man vil vel hellere have hovedet i behold, end punge ud til en bøde på 500 eller det der er værre?

  Så ja, jeg har gjort mig mange tanker – og synes cykelhjelm er langt sejere end hovedbrud! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjertevarmere