Peplum <3

Opskrift på immunboostende ingefærshots

005004ig2annonce-affiliatelinks-lille

Vi klarede os faktisk ret godt gennem vinteren uden særlig meget sygdom, så vi kan vel egentlig ikke klage, men for et par uger siden blev 4 ud af 5 herhjemme bombarderet med snot på repeat og sidenhen feber som bonus, så nu synes jeg vi har taget vores del for det næste stykke tid… Men mange har vist været ramt på det seneste?

i dag fik jeg min smags- og lugtesans tilbage, efter at have famlet i blinde de sidste uger. I guder hvor er man i grunden afhængig af de sanser… Virkelig angstprovokerende at sætte mad på bordet man ikke aner hvordan smager – og at være alene hjemme med én der ikke kan fortælle med ord, når der er gevinst i bleen 😀

For at booste immunforsvaret så godt vi nu kan, drikke vi allesammen (altså lige på nær L), et shot med ingefær og citron hver morgen. Jeg er ikke særlig pjattet med smagen af ingefær, men den er hurtigt klaret. Vi har vist alle vænnet os til det på en måde. I starten var det ret stærkt, nu spørger drengene selv til det om morgenen og vil allerhelst have en refill 🙂

Nu kan det selvfølgelig være ret svært at måle, om det overhoved hjælper noget, men det tror vi på at det gør. Og skade kan det ihvertfald ikke.. Hvem ved, om det måske ikke kun var blevet ved snot og lidt feber, hvis ikke vi tog et skud hver morgen?
Vi sætter vores lid til de påståede (og vist nok beviste) gode egenskaber, ingefær besidder…

Der findes sikkert ret mange forskellige opskrifter på ingefærshots, men nu deler jeg alligevel min fremgangsmåde. Der er til ca. en uges forbrug (alt afhængig af størrelsen på dine shotsglas) til 4-6 personer. Jeg giver nemlig en portion til mine forældre også, når nu jeg er i gang, så hvis du kender én der trænger til en opkvikker, er her en gd idé til en lille forkælelsesgave 😉

Selvom du måske ikke normalt går højt op i økologi, vil jeg anbefale at bruge økologiske råvarer til dette, da det skal koges og du slipper for en del bøvl, ved at kunne koge det hele med skræl osv. (og økoingefær og citroner er faktisk ikke ret meget dyrere end konventionelle)

Du skal bruge:
300 gr. frisk øko ingefær
1 1/2 store eller 2 små øko citroner til kogning
1 1/2 l vand
evt. et par stykker gurkemejerod

3 øko citroner til saft efterfølgende

Rene, skoldede flasker
Jeg hælder det på disse flasker, der passer fint i køleskabslågen og er nemme at rengøre bagefter.

Sådan gør du:
Skyl ingefær, citroner og evt. gurkemejerod. Skær det i grove stykker og put det i en gryde, sammen med vandet. Bring det i kog og lad det simrekoge i ca. 60 minutter. Lad det derefter trække et døgn i køleskabet. Hælvæsken gennem en sigte. Pres de 3 citroner og hæld citronsaften sammen med ingefærsaften. Hæld det på flasker og opbevar i køleskabet.

Ryst flasken let, inden du skænker, så citronbundfald m.m. blandes godt rundt.

Skål – og god langfredag til jer alle!

 

NB! Hvis du laver det med gurkemejerod skal du passe rigtig meget på med at spilde. Det farver alting gult!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peplum <3