Mit livs vildeste bedrift(er) - det er altså ikke en røverhistorie!

Opskrift på hurtigt, lækkert, hjemmelavet tarteletfyld

034030 031037

Nu skal det jo ikke alt sammen handle om fødsler, overnaturlige oplevelser og arbejdsliv.
Det er efterhånden lidt tid siden jeg har delt en opskrift med jer, så det får I her i dag 🙂

Tarteletter er ikke en spise jeg er vant til hjemmefra. Måske fordi jeg er vokset op på Sjælland?
Men altså, det er sådan en ret der giver mine drenge julelys i øjnene. Men jeg nægter dog at servere fyld fra dåse!
Jeg kan strække mig så langt, at jeg kan købe tarteletterne, for det er noget af en avanceret udgave at lave fra bunden. Men bageren er ret god til at lave dem 😉

Hvis tarteletfyldet skal laves sådan ‘helt rigtigt’, så skal der være tid til at koge en hel kylling eller høne. Men hvis det skal gå en del hurtigere, så er der faktisk en smutvej omkring det. Uden at smagen tager skade…

Til ca. 10-12 tarteletter, alt efter hvor meget top du synes der skal på fyldet 😉

Du skal bruge: 

3-4 stk gode, fyldige kyllingebryst
1 glas hele hvide asparges (eller et bundt friske, som du har skrællet og knækket den træede bund af)
Evt. 1 dl (frosne) ærter
35 gr (laktosefri) smør
45 gr hvedemel
Ca. 4 dl god (øko) hønse/kyllingbouillon
1 dl (laktosefri) minimælk
1-2 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
Salt & peber

Tarteletter – gerne af den økologiske, grove slags, evt. fra bageren
Evt. lidt pynt på toppen, dild, cherrytomater eller andet 🙂

Sådan gør du:

Først skal kyllingen gøres klar. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Læg brysterne i et fad, krydr med salt og peber og læg sølvpapir henover. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter tykkelsen på brystfileterne. De skal gennemsteges.

Så til fyldet: Skær asparges i mindre stykker på ca. 1,5 cms længde. Kog ca. 4 dl vand og opløs bouillonterningen heri.
Smelt smørret i en gryde. Skru ned for blusset til middel varme. Tilsæt mel lidt ad gangen og pisk godt, så alle klumper forsvinder. Pisk til en ensartet masse. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og pisk godt imens, så klumperne bliver pisket væk. Når al bouillon er tilsat og massen er ensartet tilsættes mælken under omrøring.
Lad saucen småkoge lidt. Når saucen er tilpas tyk, tilsættes asparges og evt. ærter.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Når kyllingen er færdig, skæres den i mundrette stykker og kommes i saucen.
Herefter er det vigtigt at det ikke koger, da kyllingen så vil trævle.
Lun tarteletterne i ovnen. Sæt dem på et fad og fordel fyldet i dem og servér.

Bon appetit og rigtig god tirsdag

Her byder eftermiddagen på legegruppebesøg, så jeg har gang i både rødbedeboller og påskecupcakes

   

5 kommentarer

  • Mmm ser virkelig lækkert ud
    Kh Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dit lille univers herinde er bare så fint! Du er virkelig inspirerende – jeg håber/ønsker, at jeg kan fremstå lige så overskudsagtig på den front, når jeg engang bliver mor ude i fremtiden (siger jeg, der er 21 år 😉 )

    Tarteletter er jo næsten en dansk nationalret – i hvert fald ved jule- og påskefrokost-tid. Dejligt med en hurtig og nem opskrift.
    Jeg er fan af, at du skriver (de “sundere” er et forkert ord, men du forstår sikkert hvad jeg mener) alternativer efter ingredienserne i ingredienslisten. Du lader det helt op til den enkelte at tage stilling, men at tage aktivt stilling, til de fødevarevalg vi har som forbrugere. Intet pres fra din side af, men en anderkendelse af, at de findes.
    Undskyld, det blev lige lidt fagligt – jeg studerer ernæring og sundhed 😀
    Måske har du slet ikke tænkt over det, men jeg bed mærke i det.
    God onsdag til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ELSKER tarteletter <3 <3, tak for opskriften 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit livs vildeste bedrift(er) - det er altså ikke en røverhistorie!