Noget om at klippe navlestrengen eller rive den over...

Sommerferie på børnenes præmisser

082 086 087sponsoreret-indlag

I weekenden er der ‘Ferie for Alle‘ messe i Herning Messecenter. Jeg har aldrig selv været til det før, men jeg har ladet mig fortælle, at der er masser af inspiration og virkelig gode rabatter at komme efter!

Ovenpå en vinter med regn, slud, sne, blæst og mørke er vi vist efterhånden mange der længes efter forår, sol og sommer? Så er det jo skønt, hvis man kan have en dejlig sommerferie at glæde sig til.
De sidste par år har vores sommerferie været afhængig af skolernes feriekalender. Vi har erfaret, at det kan betale sig at være ude i god tid med ferieplanlægningen, hvis man skal nå at booke noget (som også er til at betale! 😉 )

I sidste uge fandt jeg ud af, at Kardemomme By, fra en af mine (og drengenes) yndlingsbørnebøger ‘Folk og Røvere i Kardemomme By’, findes i virkeligheden! Vidste I det? Jeg blev helt ellevild og nostalgisk 🙂
Ja, faktisk kan man besøge alle figurerne fra Thorbjørn Egners klassikere, også ‘Karius & Baktus’ & ‘Dyrene i Hakkebakkeskoven’
Og det ligger såmænd ikke så langt herfra… En køretur til Hirtshals, en sejltur til Kristiansand og så er man fremme.

Drengene snakker stadig meget om det at sejle med færge, som vi gjorde da vi rejste til Samsø, så alene færgeoverfarten er en oplevelse i sig selv for dem.
Vi har, i flere år, snakket om at tage til Norge. Og en sommerferie på børnenes præmisser, er lige sådan noget vi leder efter! Udover Thorbjørn Egners verdener, er der også en dyrepark, et badeland og et sørøverland lige i området. Når der er 4 (5) i familien, der gerne vil lidt forskelligt, er det fedt med et sted hvor der er noget for enhver smag!
W har sågar haft Thorbjørn Egner som tema i børnehaven, i sin tid. Hans små figurer, han lavede dengang, står stadigvæk i reolen og pynter 🙂

Til sommer er L lige blevet 1 år, så han skal stadigvæk have en del bagage med sig. Derfor synes vi det er ret perfekt at kunne have bilen med os, så vi kan fylde den op og have alt det vi lige har brug for, indenfor rækkevidde.
Han gider ikke sidde stille i en autostol mere end max. en time eller to ad gangen, han synes simpelthen der sker for lidt imens, så det passer også ret godt, at vi kun skal køre et par timer for at komme til færgen.

I weekenden er Visit Norway at finde på ‘Ferie for Alle’ messen og vi regner med at skulle forbi og høre mere. Efter sigende skulle nogle af figurerne fra bøgerne også komme på besøg, blandt andet Karius & Baktus  🙂

Har I allerede styr på sommerferien eller kunne I også bruge lidt inspiration?

5 kommentarer

  • Katja Astrup

    Det lyder da fantastisk med den tur i er ved at tilrettelægge :0)
    Vi har allerede bestilt 3 uger i mobilhome på samme camping plads hvor vi har været de sidste 3 år, det er et perfekt sted for os og Silke på 15 og August på snart 10. Den 4 uge tager vi en tur ned gennem Østrig og sydTyskland og vandrer i bjerge, et stort hit :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inger Birgitte

    Kardemommeby er genial! Intet mindre. Vi har været der 4 gange, sidste år åbnede de også Hakkebakkeskoven.Mit råd er:Vær der når de åbner. Luk øjnene, hast igennem dyreparken som den ligger i. i første omgang, også selvom det er sjovt at se på giraffer osv, og skynd jer ned i Kardemommeby før alle folk kommer. Det er helt magisk at blive taget imod af politimester Bastian og vognstyrer Syversen, de snakker og giver hånd. Sporvognen er ganske gratis som i bøgerne og der er kager. I løbet af dagen gennemspilles hele bogen med vældig dygtige og musikalske skuespillere og hvis man er godt inde i historien kan man sagtens forstå det norske. Du vil elske det. Der serveres ikke junk, men gode pølser fra slagteren. I stedet for slik er der frugt og gulerødder osv. Brug to dage derinde i parken. Kaptajn Sabeltand, som også findes i parken er det helt store for nordmændene selv. Der flokkes de. Man kan låne bøgerne om ham på dansk på biblioteket. Jeg tror norsk fjernsyn har filmatiseret dem og haft historierne som børnetvserie og derfor er de populære deroppe. Jeg kunne skrive stolpe op og ned om det sted…. skønt og anbefalelsesværdigt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Ej hvor fedt at høre! Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive om dine oplevelser med Kardemomme By og de omkringliggende seværdigheder. Lyder lige som det rette sted for os at holde ferie!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor sjovt… Det vidste jeg ikke! Den er noteret 🙂 har netop lige lånt folk og røvere i Kardemommeby… Oscar er helt pjattet med sangen, så nu prøver vi at læse bogen… Og karius og baktus er han også helt med på… Så vi må da vist til Norge engang 🙂
    Kh Nanna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Jeg er vokset op med Folk og Røvere som teaterstykke på Bellevue Teatret, med min far ved min side. Så jeg har virkelig mange gode minder forbundet med det – også fra bog/højtlæsning og cd med sangene. Og så har jeg selv været Kamomilla i et skole teaterstykke engang 🙂
      Norge, here we come 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om at klippe navlestrengen eller rive den over...